Dragnea, discuție cu premierul şi miniştrii pentru modificarea unei legi

Liviu Dragnea îi va invita săptămâna viitoare la Parlament pe premierul Sorin Grindeanu şi ministrul economiei - Mihai Tudose - şi al energiei - Toma Petcu - la o discuţie pe tema modificării şi completării Legii energiei electrice şi a gazelor naturale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că îi va invita săptămâna viitoare la Parlament pe premier şi miniştrii economiei şi energiei la o discuţie pe tema Ordonanţei de urgenţă nr. 64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, pentru a se găsi cea mai bună variantă pentru consumatori, dar şi din punct de vedere strategic pentru România. 
 
Procent inversat în favoarea producătorului

„Nu e simplu. Este extrem de important. Eu săptămâna viitoare o să-l invit la o discuţie la Parlament pe primul ministru, pe ministrul economiei, pe ministrul energiei, la o discuţie la care să fie şi domnul Iancu, preşedintele comisiei de industrii şi alţi specialişti, şi o să vedem care este cea mai bună variantă. Pentru că intrarea în vigoare a Ordonanţei 64 sau menţinerea ei în vigoare poate să producă - unii spun că produce efecte pozitive, adică nu afectează preţul final la populaţie la energie, dimpotrivă dă posibilitatea pe modelul de la energie electrică ANRE-ului ca în final să nu accepte un preţ prea mare pentru consumatori, dimpotrivă să fie un preţ suportabil, în schimb stimulează foarte mult competiţia. Noi suntem în situaţia în care e bine să ştim toţi lucrul ăsta. În factura care ajunge la fiecare acasă dintr-o 100 de lei 40 de lei este preţul de la producător, 60 de lei sunt costurile de furnizare, adică furnizorul şi distribuitorul. Nu e în regulă. În Europa este invers: 60% este preţul producătorului din preţul total al facturii şi 40% cei care distribuie şi care furnizează”, a declarat Dragnea, la România TV. 

[citeste si]

Potrivit acestuia, există „anumiţi agenţi economici” care susţin să rămână în vigoare Ordonanţa 64, în timp ce alţi agenţi economici cer să fie abrogată sau picată această ordonanţă. 

Dragnea vrea discuție așezată

„Numai că în aceste dispute nici unii nici alţii nu s-au gândit la consumatori. Noi avem câteva obiective strategice - consumatorul să nu fie vulnerabil şi costurile să fie plătite. În schimb picarea OUG 64 poate atrage efecte pentru România din punct de vedere economic şi strategic majore. (...) Se poate activa clauza de infrigement. Eu vreau să avem o discuţie aşezată pentru că decizia care va fi luată, pentru că trebuie să o luăm noi în Parlament, şi nu vreau să iau decizia nici după ce spun unii sau alţii, pentru că fiecare au interesele lor, vreau să fiu sigur că decizia pe care o vom lua este cea bună pentru consumatorul român, mai mult suportabilă, dar bună şi din punct de vedere strategic pentru România”, a mai argumentat preşedintele PSD, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel