Dorel Vișan, cuvinte dure: "A luat-o razna. Incidentele sunt de natură animalică". Ce spune Adrian Ursu

Maestrul Dorel Vișan a acordat un interviu pentru emisiunea "Secvențial", de la Antena 3, prezentată de Adrian Ursu. Actorul a vorbit despre cultura din ziua de astăzi și despre români.

Citându-l pe Schopenhauer, Dorel Vișan a început interviul spunând: "Nu avem de trăit decât două zile. Nu merită să ne tărâm sub niște nenorociți demni de tot disprețul".

VEZI ȘI: Dorel Vișan: "Vom schimba o minciună cu alta. A murit bunul simț"


"Am impresia că gândirea omului modern a luat-o razna. Omul a intrat într-un fel de goană și-și folosește propria conștiință împotriva propriei sale existențe. Omul gândește foarte superficial, cred că aici este problema. El primește atâtea informații încât la un moment dat îl îndobitocesc. Sunt o groază de informații care nu îi mai sunt necesare. Mie mi se pare că noi suntem mutilați de lumea modernă. Ieșim mutilați din sălile de teatru, ieșim mutilați de la adunările pentru alegeri, din cabina de vot și de peste tot. Avem o mutilare a sufletului. Avem o dorință de autodistrugere. S-au schimbat relațiile omului cu el însuși pentru că s-a schimbat relația cu Dumnezeu. Omul fără Dumnezeu nu este nimic. Omul este o ființă morală", a adăugat marele actor la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Victor Ciutacu, dezamăgit după emisiunea cu Dorel Vișan. Vezi de ce


Întrebat de către Adrian Ursu unde va ajunge societatea, Dorel Vișan a spus: "Se va ajunge la căderea civilizației. Nu întotdeauna lucrurile pe care le considerăm moderne sunt și lucruri bune. (...) Se tocește sensibilitatea omului și este nevoie de niște impulsuri brutale pentru a-și reveni. Omul nu mai are acel mediu de purificare și de înălțare. Acum sunt și alți idoli și nu mai știm pe care să îi iubim și în care să credem.

Maestrul a vorbit și despre incidentul de la Nana în care o femeie a fost trântită la pământ

"Înainte, la sat, băutura provoca incidente, dar erau de altă factură. Acum incidentele sunt de factură animalică. Omul încet-încet începe să-și ia elementele sale animalice. Îndepărtându-se de Dumnezeu devine un animal care are gândire, dar vorbim despre o rațiune care nu mai este curată și nu mai este ziditoare".

La finalul interviului, jurnalistul Adrian Ursu a zis: "Cred că fiecare dintre dumneavoastră a găsit motive de meditație după cuvintele maestrului Dorel Vișan. Sperăm să o apucăm pe funie în sus și să nu coborâm spre prăpastie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel