Dopaj: Rusia este victima unui "complot", afirmă şeful Agenţiei antidoping de la Moscova

Datele electronice suspecte provenind de la fostul laborator rus şi predate Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) au fost "manipulate", a declarat marţi directorul Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), Iuri Ganus, asigurând că ţara sa a fost victima unui "complot", informează PFP.

La sfârşitul lunii septembrie, jandarmul antidoping a convocat Rusia pentru a explica "neconcordanţele" constatate în datele electronice ale controalelor fostului laborator de la Moscova, care sugerau o manipulare, în special prin ştergerea controalelor pozitive.

"Au fost mii de modificări, este foarte grav. Am fost trădaţi, este un fel de conspiraţie", a declarat Ganus citat de agenţia Interfax, subliniind că schimbările ar fi putut fi făcute pentru a-i proteja pe foştii sportivi care ocupă în prezent "posturi de conducere" în Rusia.
                
Potrivit directorului RUSADA, unele dintre aceste modificări au fost făcute chiar "cu o zi înainte" de transmiterea datelor către AMA/WADA, în luna ianuarie.

Comunicarea acestor date de către Rusia, la începutul anului, a permis iniţial o ieşire parţială din criza provocată de imensul scandal legat de existenţa unui sistem instituţionalizat de dopaj care a afectat Rusia între 2011 şi 2015.

Datele respective urmează să fie analizate de "experţi criminalişti", dar "niciun calendar fix nu poate fi stabilit" pentru rezultatul muncii lor, potrivit AMA/WADA.

Agenţia Mondială Antidoping poate interzice în cele din urmă o ţară să participe la Jocurile Olimpice, dar aceste sancţiuni vor fi, în final, examinate şi confirmate sau nu de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt prevăzute între 24 iulie şi 9 august 2020, în timp ce viitorul comitet executiv al AMA/WADA va avea loc la începutul lunii noiembrie, în Polonia.
                
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la începutul lunii octombrie că ţara sa respectă cerinţele Agenţiei Mondiale Antidoping, dar Iuri Ganus a acuzat recent în mod deschis, în două rânduri, autorităţile sportive din ţara sa că au manipulat datele electronice transmise către AMA/WADA.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel