Doliu în lumea muzicii folk. Vezi ce chitarist-legendă a încetat din viață

Un chitarist și cântăreț de muzică folk a încetat luni din viață. Potrivit presei internaționale, cântărețul ar fi făcut atac de cord.

Muzicianul american Richie Havens a murit, luni, la 72 de ani, potrivit Associated Press și AFP. Familia sa a anunțat într-un comunicat că Richie Havens a murit din cauza unui atac de cord.

Havens, "una dintre vocile cele mai cunoscute ale muzicii folk", conform Roots, este recunoscut pentru stilul intens și ritmic de a cânta la chitară și pentru cover-urile folk. Richie Havens a deschis Woodstock Festival din 1969.

Momentele notabile din cariera lui Havens au inclus spectacole de televiziune ca "Ed Sullivan Show" și "The Tonight Show". Chitaristul a jucat și în filme precum "Tommy", "Prinde My Soul", "Bob Dylan, Hearts of Fire".

Havens a cântat la inaugurarea președintelui Bill Clinton în ianuarie 1993. Un deceniu mai târziu, cântaărețul a primit Premiul Eagle al Consiliul Național de Muzică. A mers în turneu în peste 30 de țări din lume și a înregistrat tot atâtea albume.

Cântărețul s-a retras de pe scena muzicii acum mai bine de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel