Doi turiști din Miercurea Ciuc au dat nas în nas cu o ursoaică. Jandarmii i-au ajutat să ajungă la mașină în siguranță

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Doi turiști aflați în Miercurea Ciuc s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui pe traseul spre Vârful Suhardul Mic. 

Doi turiști din București care au văzut miercuri o ursoaică cu pui pe traseul ce urcă spre Vârful Suhardul Mic din apropierea stațiunii Lacul Roșu, județul Harghita, au fost ajutați de jandarmi să coboare în siguranță în parcarea în care își lăsaseră mașina, relatează Mediafax. 

O ursoaică cu pui i-a înspăimântat pe turiști

Potrivit jandarmilor, cei doi turiști au apelat la 112 după ce au văzut la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea stațiunii Lacu Roșu, o ursoaică cu pui. Un echipaj de jandarmi montani a plecat în sprijinul turiștilor.

„Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceștia să lase în urma lor alimente pe care aceștia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre stațiune. Turiștii au urmat sfaturile primite, iar la scurt timp s-au întâlnit cu jandarmii care i-au coborât în siguranță la mașina aflată în parcare”, au transmis jandarmii.

Un alt bărbat se îndrepta spre zona în care se aflau urșii

În timpul coborârii, a fost întors din drum încă un bărbat în vârstă, care dorea să ajungă la același vârf montan.

Jandarmii le reamintesc turiștilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

„Dacă în 2020 au fost primite un număr de 200 de apeluri la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, prin intermediul SNUAU 112, până la ora actuală, au fost primite aproape 490 de apeluri, care au necesitat intervenția unor echipaje de intervenție, fie formate doar din jandarmi, fie din jandarm și polițist. Pe lângă acestea, există și situații în care jandarmii au fost sesizați direct în teren de către oameni, ori s-au autosesizat cu privire la prezența urșilor în apropierea așezărilor umane”, au mai transmis jandarmii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel