Doi sportivi austrieci riscă închisoarea din cauza acuzaţiilor de fraudă prin dopaj

Ciclistul Stefan Denifl şi schiorul de fond Max Hauke au fost puşi sub sub acuzaţia de fraudă la Innsbruck, pentru că austriecii s-au numărat printre clienţii unei reţele de dopaj descoperite la începutul acestui an, relatează DPA.

Denifl, câştigătorul Turului Austriei şi al unei etape în Turul Spaniei în 2017, a utilizat transfuzii de sânge şi hormoni de creştere începând cu 2014 până în 2018, au stabilit procurorii austrieci.

Ciclistul a beneficiat de peste 500.000 euro într-un mod fraudulos de la sponsorii săi din acea perioadă. Denifl riscă o sentinţă de zece ani închisoare, în timp ce Hauke ar putea petrece peste cinci ani în spatele barelor dacă este condamnat. Fondistul austriac este acuzat că a utilizat transfuzii sangvine în sezonul 2015/2016, alături de hormoni de creştere.

Hauke a fost surprins cu acul în braţul său în timpul raziei efectuate de poliţie în februarie la Seefeld, gazda Mondialelor de schi fond, raid care a dus la lumină reţeaua de dopaj condusă de medicul german Mark Schmidt. Aceasta din urmă este reţinut la Munchen, iar până acum s-a descoperit că 21 de sportivi din opt ţări s-au dopat cu ajutorul lui.

Săptămâna trecută, ciclistul austriac Georg Preidler a fost pus de asemenea sub acuzaţie pentru fraudă la Innsbruck, în carul aceluiaşi caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel