Doi frați de 2 ani au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Facebook - SMURD. Foto ilustrativ
Facebook - SMURD. Foto ilustrativ

Doi copii au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. 

UPDATE 2

Ce doi copii care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din municipiul Ploieşti au decedat, informează ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, cei doi copii erau gemeni, în vârstă de doi ani şi trei luni, iar, la momentul producerii tragediei, mama lor făcea curat în altă cameră.

Aceştia au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat.

UPDATE

Cei doi copii care au căzut de la etaj, miercuri seara, în Ploiești, sunt gemeni. Reprezentanții ISU Ploiești spun că micuții au 2 ani și trei luni și au căzut, de fapt, de la etajul 10, și nu de la etajul 8, cum fusese informația inițială.

Potrivit ISU prahova, cei doi copii gemeni, o fată și un băiat, care au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploiești au fost preluați de ambulanțe și duși la spital.

Micuții sunt în stop cardio-respirator și au fost preluați cu manevre de resuscitare în curs. Cei doi copii au vârsta de 2 ani și trei luni. Încă nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Știrea inițială

Doi copii care au în jur de 2-3 ani sunt în stare critică după ce au căzut, miercuri seara, de la etajul opt al unui bloc din Ploiești, a transmis Mediafax. Potrivit ISU Prahova, cei doi copii au căzut în gol de la etajul 8 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploiești.

Se pare că au în jur de 2-3 ani și sunt inconștienți. Cei doi copii sunt asistați medical de către echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.

"Sunt asistaţi medical de către echipaje de la SAJ Prahova. Pompierii prahoveni au alocat la locul evenimentului o autoscară, o autospecială de stingere, o descarcerare şi două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă", precizează ISU Prahova, conform Agerpres. 

Caz similar la Bacău

Două persoane, un copil și mama lui, au ajuns la spital după ce au căzut de la o înălțime de patru metri, într-o localitate din Bacău.                        

Pare-se că micuțul, în vârstă de 1 an și 8 luni, a căzut de la etajul al doilea al locuinței, într-un moment de atenție al mamei sale. La scurt timp, femeia s-a aruncat după el. Copilul a ajuns, după ce a căzut, pe acoperișul unei clădiri, potrivit Realitatea PLUS. La fața locului a intervenit de urgență un echipaj de la ambulanță, de la stația Bârlad.

Copilul s-a lovit la cap, iar mama a suferit un traumatism la gleznă. Pentru copil, echipajul de la Bârlad a solicitat un elicopter SMURD care l-a preluat și transferat la Iași. Mama a fost dusă cu o ambulanță la Spitalul Județean Bacău. 

Copil căzut de la etaj la Iași

Pe 9 august 2020, un copil de un an și jumătate a căzut de la etajul 1 al unui bloc situat pe strada Ciurchi, Tătărași. 

Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași, a declarat că „la fața locului a fost trimis SMURD Tim-ul. Au găsit copilul conștient, cu multiple escoriatii, stabil hemodinamic. A fost preluat de Tim și transportat la secția UPU a Spitalului Sf. Maria", conform ziaruldeiasi.ro.           

Cel mai probabil, a fost vorba de o clipă de neatenție din partea părinților.          

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel