DNA, a treia cerere către Senat în cazul lui Dan Șova. "Refuzul constituie infracțiune"

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a revenit, luni, cu o nouă cerere adresată președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care solicită predarea unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul Dan Șova este cercetat pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. 

DNA cere predarea "tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman și a tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 și 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015". 

Refuzul este infracțiune

Cererea către Senat vine în baza art. 170 alin 1 Cod Procedură Penală, potrivit căruia "În cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârșirea unei infracțiuni și sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanța de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte și să le predea, sub luare de dovadă".

DNA precizează că "refuzul de punere a dispoziția DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracțiunea de obstrucționare a justiției (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)". Procurorii anticorupție au precizat că au fost trimise două cereri similare președintelui Senatului, una în 9 aprilie, cealaltă în 14 aprilie. 

DNA adaugă "solicită Senatului înscrisuri necesare cauzei, astfel încât sunt aplicabile dispozițiile dreptului comun, aceleași care s-ar aplica în împrejurarea în care un organ de urmărire penală ar cere unei instituții acte sau documente ce pot servi ca mijloc de probă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel