Dillian Whyte şi-a pierdut rolul de challenger obligatoriu pentru Deontay Wilder

Consiliul mondial al boxului (WBC) a anunţat că i-a retras provizoriu lui Dillian Whyte calitatea de challenger obligatoriu pentru campionul mondial al greilor Deontay Wilder (SUA), din cauză că britanicul a picat un test antidoping, relatează Reuters.

Agenţia britanică antidoping UKAD nu a confirmat încă zvonurile de presă care relatează despre un test pozitiv al lui Whyte înaintea meciului contra columbianului Oscar Rivas, disputat pe 20 iulie la Londra. Whyte s-a impus la puncte cu claritate şi a devenit challenger oficial pentru Deontay Wilder.

WBC a precizat însă într-un comunicat că eşantionul A recoltat de la Whyte conţine substanţe interzise, astfel că i-a retras calitatea de challenger oficial şi de campion mondial interimar al WBC. Whyte, 31 ani, urmează să-şi prezinte apărarea cu prilejul unei audieri în faţa WBC, care nu a fost încă stabilită.

Britanicul a executat o suspendare de doi ani (2012-2014) din cauza unui test pozitiv la un stimulent interzis şi riscă o suspendare de opt ani în cazul unei recidive. El are în palmares 28 victorii şi o înfrângere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel