Desecretizare SRI - PÎCCJ. Claudiu Manda: E nevoie de acordul Parchetului General

Claudiu Manda, președintele Comisiei pentru controlul SRI, a făcut declarații importante despre desecretizarea protocoalelor cu SRI. 

Claudiu Manda a anunțat că Florian Coldea va fi audiat în 5 aprilie, la ora 11:00.  El a mai afirmat că a avut o discuție astăzi cu directorul SRI, Eduard Hellvig, subliniind că toate articolele din protocolul SRI - PÎCCJ pot fi declasificate. Parchetul General trebuie să accepte desecretizarea. SRI urmează să trimită către PÎCCJ acordul lor de desecretizare, fiind nevoie și de acordul Parchetului General. 

Deciziile anunțate de Manda

”Astăzi am discutat câteva lucruri importante în Comisie. Am informat Comisia că am avut încă o discuție cu directorul SRI și a ajuns la concluzia că toate articolele din protocol pot fi declasificate și prezentate în spațiul public. SRI va trimite către Parchetul de pe lângă ÎCCJ acordul pentru această acțiune. Am informat Comisia și despre o nouă audiere a domnului Coldea și am hotărât ca audierea să fie joi, 5 aprilie, la ora 11:00. Am fost informați despre o discuție în ceea ce privește informațiile clasificate și am hotărât ca la Biroul Președintelui să fie zonă de securitate clasa I.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel