Deschidere colete voturi diaspora. Doru Paraschiv- Marian Hăpău, CONFRUNTARE EXPLOZIVĂ

Au fost audieri incredibile astăzi în comisia ”Sufrageria”. Până acum au fost prezenți ofițerul de contrainformații militare Doru Paraschiv și generalul Marian Hăpău, şeful Direcţiei de Informaţii. 

”Nu s-a numărat nimic din exterior” a afirmat Doru Paraschiv, în comisia privind alegerile prezidențiale din 2009. Ofițerul de contrainformații militare a mai declarat că s-au transportat colete cu un conținut ”surpriză” după turul întâi. El a afirmat că are o bănuială cu privire la conținutul coletelor: ”În interior erau materiale rezultate de la votul din exterior.” Paraschiv a precizat: ”În multitudinea de mișcare a coletelor, la un moment dat, este și coletul X care trebuie să ajungă la cine trebuie. (...) Un colet rătăcit este evidențiat. Poșta secretă a SRI transportă scrisori, colete, dintr-un loc în altul, iar când există o urgență sunt luate cu servicii de curierat propriu și s-a realizat mișcarea coletului. Acele colete nu au fost mișcate prin poșta secretă a SRI.”

(w670)

”Un biban”

Întrebat de Liviu Pleșoianu dacă a existat sprijin extern în alegerea lui Traian Băsescu, a răspuns că ”nu vreau să intru în acest joc politic”. Despre Marian Hăpău, Doru Paraschiv a susținut: ”Dl general Hăpău era, în acel moment, un începător, un biban, în intrarea în această elită. (...) El gestiona toate informațiile care puteau să apară în instituția noastră, absolut toate. Cele care puteau să apară și să deranjeze le interceptau, cum a fost și treaba cu coletele. Din punct de vedere informativ-operativ- și ăsta e răul cel mai de preț, că noi am fost creați să ne desfășurăm activitatea și să îndeplinim niște misiuni pentru armata română în scopul siguranței militare și-n contextul siguranței naționale și am fost deturnați.”. 

[citeste si]

Generalul Marian Hăpău, şeful Direcţiei de Informaţii, în schimb, a afirmat că ”dl Doru Paraschiv nu știe cu ce se ocupă Direcția de Contrainformații, nici măcar fișa postului acestei structuri, care nu are posibilitatea să intercepteze, ci doar prelucrează datele pe care le primește de la SRI.” 

Schimbare comandant Aeroport Militar Otopeni

În urma afirmațiilor lui Paraschiv că Hăpău a schimbat comandantul Aeroportului Militar Otopeni cu un ofițer de la Bacău, Ștefan Dănilă, cu scopul de a desfășura activități ilegale de coletărie și că după turul I al alegerilor din 2009 a sosit pe acel aeroport militar un colet suspect, cu un adresant greșit, o altă unitate militară care nu ar exista ca și număr, după care a venit cineva de la SIE să-l preia, conținând materiale care au legătură cu alegerile din 2009, Hăpău a spus: ”Nu cunosc o astfel de afirmație și nici nu cred că există. Nu eu puteam să schimb și nici acum nu pot să schimb un comandant de aeroport militar. Despre existența unui astfel de colet nu am avut niciodată o astfel de informație.” 

(w670)

”Lucruri lipsite de logică”

Paraschiv a mai spus că Hăpău a avut influența necesară să desigileze și să umble la coletele cu voturile din diaspora. Răspunsul şeful Direcţiei de Informaţii a fost: ”Îmi e greu să răspund la lucruri lipsite de logică. (...) Eu nu știu că buletinele din diaspora au fost transportate cu avioane militare, nici nu cred acest lucru, nu aș fi avut capacitatea și atribuții în a desigila, sigila, pentru că nu era în atribuțiile mele, eu în ziua în care a avut loc procesul electoral am fost la vot, am stat la domiciliu, nu am fost nici măcar în unitate, nu s-a considerat că ziua alegerilor e o situație de criză sau de celulă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel