Deputaţii PSD solicită rectificarea votului de la moţiunea împotriva lui Ghinea

Deputaţii PSD solicită rectificarea votului de la moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea
Deputaţii PSD solicită rectificarea votului de la moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

Liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a solicitat miercuri Biroului permanent să ia act de încălcarea Regulamentului şi să dispună rectificarea votului exprimat în plen asupra moţiunii simple împotriva ministrului Cristian Ghinea.

'Vă rugăm să luaţi act de grava încălcare a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi să dispuneţi rectificarea rezultatului votului exprimat în data de 15 iunie 2021, în cadrul şedinţei de vot final, asupra moţiunii simple iniţiate de deputaţii grupului PSD - 'Cristian Ghinea, de la zero la abis'. (...)

Potrivit Regulamentului, există o singură opţiune de exprimare a votului asupra moţiunii simple, şi anume votul cu cartela. Astfel, la moţiunea simplă s-au exprimat 139 de voturi pentru, 126 contra, pe cartelă, ce corespund deputaţilor aflaţi în sală. Se constată că un număr de 50 de voturi exprimate online, prin intermediul tabletelor, a fost cuantificat şi prezentat în rezultatul final, contrar prevederilor Regulamentului, care stipulează că doar actele normative, în timpul pandemiei, se votează prin sistemul de votare hibrid, moţiunea simplă nefiind act normativ, urmând a fi votată prin intermediul cartelelor de vot', se arată în solicitarea lui Alfred Simonis.

Liderul grupului deputaţilor PSD solicită, în acest context, Biroului permanent să dispună rectificarea rezultatul votului exprimat asupra moţiunii simple, precum şi informarea plenului asupra rezultatului corect al acestuia, 'astfel încât să se ia act că moţiunea simplă a fost adoptată, urmând a se proceda la informarea guvernului şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial'. Solicitarea lui Simonis a fost trimisă de către Biroul permanent la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru analiză şi soluţionare, conform Agerpres.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză PNL și USR-PLUS că au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe „ministrul Zero Ghinea”: „Sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombie politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării”. 

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament! Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii”, transmite Marcel Ciolacu (Vezi știrea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel