Deputații au respins cererea de reținere pentru Ion Ochi (PSD)

Deputaţii au respins solicitarea procurorilor DNA de a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă  a lui Ion Ochi (PSD). Doar 108 deputaţi au votat ”pentru”, iar 152  ”împotrivă”.

Nu au avut loc dezbateri, doar Ion Ochi fiind invitat să-și spună punctul de vedere. Deputatul le-a spus colegilor cât de trist este să fii nevoit să te dezvinovăţeşti ”atunci când eşti nevinovat”.

Ion Ochi a explicat că drumul pentru a cărui reabilitare este anchetat de DNA nu mai fusese reparat de zeci de ani Alegătorii i-au cerut, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, să intervină. Ochi a amintit că inițial s-a decis neînceperea urmăririi penale, în acest dosar.

Deputatul este acuzat de luare de mită şi abuz în seriviciu. El este suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a luat mită de 490.000 de lei, încredinţând un contract de asfaltare cu dedicaţie. Faptele s-au petrecut în 2011, contractul fiind încheiat între CJ și o firmă care a executat lucrări de reparaţie a drumului judeţean 112D (Prejmer - Lunca Câlnicului). „Prin aceasta, a urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfăşoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a şi devenit deputat)”, susţine DNA.

Firma respectivă a executat 60% din lucrări fără să existe vreun contract cu CJ Braşov sau cerinţe tehnice. Înţelegerea dintre Ochi şi omul de afaceri a fost ca firma acestuia să achiziţioneze materialele de construcţie de la firma lui Ion Ochi, ceea ce, a considerat DNA, este luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel