Patru deputați care și-au angajat rudele la birourile parlamentare, sancționați cu 10% din indemnizație

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis sancționarea cu 10% din indemnizaţie, timp de trei luni, a patru deputați declarați în conflict de interese după ce și-au angajat rudele la birourile parlamentare. 

Deputaţii Marian Neacşu, Mate Andras-Levente, Kerekes Karoly şi Longher Ghervazen au fost sancţionaţi administrativ ca urmare a rapoartelor ANI, rămase definitive, potrivit cărora sunt în conflict de interese. Componenta penală pe care o implică conflictul de interese se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Comisia juridică ne-a făcut o propunere. Ne-a reamintit articolul din Legea 96 care prevede o sancţiune de 10% din indemnizaţie pe o perioadă de maxim trei luni de zile. Am propus Biroului permanent. Domnul Marian Neacşu care era avizat s-a abţinut şi nu a participat la vot. Cu nouă voturi pentru şi două abţineri această propunere a fost acceptată - 10% pe trei luni de zile începând cu noiembrie, decembrie şi ianuarie 2015 pentru toţi cei patru", a spus miercuri Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, după şedinţa Biroului permanent, citează agerpres. 

ANI a trimis parlamentului o scrisoare prin care solicită să îi fie comunicate măsurile dispuse în cazul celor patru deputaţi cu privire la care au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel