Urmărește emisiunea live


De ce s-ar fi prăbușit elicopterul IAR 330-PUMA și aeronava MIG 21 LanceR - surse guvernamentale

Captură Video Facebook Sonia Simionov
Captură Video Facebook Sonia Simionov

Surse credibile de la nivel guvernamental au spus care a fost cauza prăbuşirii elicopterului IAR 330-PUMA, dar și a avionului MIG21-Lancer dispărut de pe radar, din primele date. 

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, a transmis MApN.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordine să se întoarcă la bază.

Conform unor surse guvernamentale, cea mai probabilă cauză a prăbuşirii elicopterului ar fi givrajul. 

Aceleaşi surse transmit că, deşi se fac analize meteo înainte de zbor, condiţiile meteo se pot schimba extrem de rapid. Comandantul bazei este cel care aprobă misiunea de salvare. 

În ceea ce priveşte MIG-ul 21 Lancer, acesta s-ar fi prăbuşit din cauze tehnice. 

VEZI ŞI Premierul Ciucă: Sunt alături de familiile îndoliate

Toţi militarii de la bord au murit 

Generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice, a confirmat că întregul echipaj a decedat.

„Nu este o seară bună pentru noi. Se pare că am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea pilotului MiG-ului 21, se confirmă, din păcate, prăbușirea la 11 km de aerodrom. Din păcate, toți cei membrii echipajului și-au pierdut viața. (...) Vom reveni când vom avea detalii. Este prematur să putem discuta acum despre posibile cauze. Cu siguranță, erau condiții meteo nefavorabile. Nu știu dacă aceasta a fost cauza. (...) Lucrurile sunt în dinamică”, a spus Constantin Spînu la Antena 3.

„O noapte foarte tristă pentru Aviația Militară din România! O noapte foarte tristă pentru noi toți! Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către militarii căzuți la datorie! Transmitem condoleanțe și suntem alături de familiile acestora! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis MApN.

CITEŞTE ŞI Mesaj de condoleanțe transmis de Iohannis

Şi pilotul avionului MIG a murit 

Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale. 

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel