Daniel Zamfir iese la ATAC: Domnul Cîţu joacă poker cu banii ţării

Senatorul Daniel Zamfir l-a acuzat pe Florin Cîţu că joacă poker cu banii ţării, după ce ministrul Finanţelor a refuzat să vină în faţa comisiei parlamentare pentru a da explicaţii cu privire la împrumuturile contractate. 

"Cum să spui că MFP nu se ocupă de politica de creditare a ţării şi nici de contractarea datoriei publice? Cred că este inutil să îi amintesc dlui Cîţu că există o hotărâre de Guvern, 34/2009, unde MFP îndeplineşte funcţia de adminsitrator al datoriei publice. Este aberant să credem că există o altă instituţie care să se ocupe de asta. Mie lucrurile îmi sunt clare. Dl Cîţu nu vine să dea socoteală pentru că are multe lucruri de ascuns. Nu am nicio îndoială că aceste împrumutiri au fost contractate într-un mod extrem de dubios, nu poate explica cum în doar două luni a contractat jumătate din suma previzionată pentru tot anul. Este imposibil de înţeles pentru orice normal la cap cum a contractat un credit de 3 miliarde de euro pe o perioadă atât de lungă, când dobânzile în Europa scad. Dl Cîţu, dincolo de împrumuturile astea frenetice, făcute din obişnuinţă, pentru că asta a făcut de când era broker, joacă poker cu banii ţării. Pentru asta va trebui să dea socoteală şi există deja o decizie CCR în cazul Kovesi prin care orice persoană publică este obligată să vină în faţa comisiei, iar dl Cîţu nu este la prima abatere, pentru că ne-a mai refuzat o dată.", a declarat senatorul Daniel Zamfir. 

"Mort, copt, va veni la comisie"

"Regulamentul Senatului şi Camerei Deputaţilor este extrem de clar. Orice ministru este obligat să vină în faţa comisiilor parlamentare? El e vătaf? De fapt, asta e atitudinea imprimată de Ludovic Orban, că ei nu trebuie să dea socoteală nimănui. Legea îi obligă! Sigur, din păcate legea nu impune şi sancţiuni, dar despre ce atitudine vorbim în situaţia asta? Un ministru face lucruri despre care se vorbeşte în fiecare zi nu se prezintă în faţa Parlamentului să dea socoteală. Dânsul este parlamentar, aşa că ar trebui, cu atât mai mult, să ştie aceste lucruri. Dar îmi este clar că are lucruri extrem de grave făcute şi le ascunde. Mort copt, va veni la comisie!", a mai spus Daniel Zamfir la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel