Dan Şucu, interviu în presa engleză despre implicarea în fotbal. De ce buget e nevoie pentru câştigarea titlului

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dan Şucu, finanţatorul celor de la FC Rapid Bucureşti, a dat un interviu în presa engleză despre implicarea în fotbalul românesc, dar şi despre şansele Rapidului la marea performanţă. 

”Consider că, pentru a câștiga campionatul sau pentru a fi în primele trei, bugetul de care ai nevoie trebuie să fie creat prin club, prin obiecte personalizabile, biletele, drepturi TV și multe altele. 

Cu siguranță, Rapid a fost ajutată de guvern, atunci când a fost construit stadionul nou. Câteva luni mai târziu după investiția inițială a lui Angelescu, a apărut un stadion nou de 14.000 de locuri, care a organizat meciuri la Campionatului European U-21.

Piața TV autohtonă este diversificată, populația României este de 19 milioane, iar fotbalul este sportul numărul unu, și cu toate acestea, potențialul de creștere nu este atât de mare.

Biletele, sponsorizările și obiectele personalizabile devin astfel foarte importante. Costurile sunt deocamdată decente, un salariu fiind de exemplu 13.000 de euro per fotbalist”, a spus Dan Șucu, potrivit englezilor de la offthepitch.com.

Cum conduce Dan Şucu clubul Rapid Bucureşti

”Pe lumea asta eu am învățat cât de puține lucruri știu. Trebuie să formezi o echipă. Eu nu spun că ochiul stăpânului nu trebuie să fie acolo. Eu consider că e complet antitetic modul în care organizez Rapidul față de cum e organizat FCSB-ului. Financiar, nu e nicio problemă, e ușor de aruncat.

Nu e doar valoarea banului, ci eficiența. Un milion în mâna lui Hagi valorează poate cât două milioane în mâna mea sau cât patru-cinci milioane în mâinile altora. Singura variantă posibilă pentru un club este de a trăi pe picioarele lui proprii. 

În clipa în care Rapid va fi pe picioare, atunci va putea fi profitabil. Rapid va fi pe plus în trei ani de acum încolo. Noi, anul ăsta o să cheltuim în jur de 10-11 milioane și o să generăm opt milioane.

Este esențial pentru un club românesc să participe în grupele unei competiții europene. Un club nu poate fi profitabil fără să fie de succes. Tocmai am auzit că domnul Becali a venit cu bani de acasă, dar nu mai contează.

Din activitatea curentă, este foarte greu să îți acoperi cheltuielile. De abia în doi ani, probabil, că voi fi pe acolo”, a spus Dan Șucu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel