Cupa Mondială Rusia 2018. Pericolul ascuns

Rusia 2018
Rusia 2018

Pericol ascuns pentru turiştii care vor asista la meciurile de la Cupa Mondială Rusia 2018. 

Peste 7.000 dintre cele circa 32.000 de reţele Wi-Fi publice din oraşele care găzduiesc Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia nu criptează traficul, iar în consecinţă utilizatorii pot avea probleme de siguranţă, atrag atenţia specialiştii Kaspersky Lab, într-un raport publicat joi. 

Concluziile companiei se bazează pe analiza conexiunilor publice de Wi-Fi din 11 oraşe gazdă ale Campionatului Mondial de Fotbal, respectiv: Saransk, Samara, Nizhny Novgorod, Kazan, Volgograd, Moscova, Ekaterinburg, Sochi, Rostov, Kaliningrad şi Sankt Petersburg. 

Potrivit rezultatelor cercetării, nu toate punctele de acces wireless au algoritmi de criptare şi autentificare, iar acest lucru înseamnă ca hackerii nu trebuie decât să se afle în apropiere pentru a intercepta traficul reţelei şi a obţine informaţii confidenţiale de la utilizatorii imprudenţi sau neinformaţi. 

Topul oraşelor cu cele mai nesigure reţele Wi-Fi

În clasamentul oraşelor cu cel mai mare procent de reţele Wi-Fi care nu sunt sigure, primele trei locuri sunt ocupate de Sankt Petersburg (37%), Kaliningrad (35%) şi Rostov (32%). 

Pe de altă parte, cele mai sigure locuri sunt în oraşe relativ mici, cum ar fi Saransk, cu doar 10% dintre conexiunile Wi-Fi deschise vulnerabile, şi Samara (17%). La nivel general, aproape două treimi dintre toate reţelele wireless din aceste locuri folosesc protocolul Wi-Fi de acces protejat (WPA/ WPA2) pentru criptarea traficului, un protocol considerat unul dintre cele mai sigure pentru utilizarea acestui tip de conexiune. 

Experţii recomandă celor care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia şi au în plan să utilizeze reţelele Wi-Fi disponibile să-şi ia o serie de măsuri de siguranţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel