Cum să devii biciclist model, după manual

Un manual de educaţie rutieră pentru biciclişti a fost editat de asociaţia Turul Madar din Sfântu Gheorghe, care patronează şi o şcoală pentru ciclişti începători.

Preşedintele asociaţiei, Furus Levente, a precizat, luni, că manualul are rolul de a promova circulaţia corectă pe drumurile publice, este lesne de înţeles şi de utilizat şi reprezintă, în acelaşi timp, şi o lectură plăcută.

"Materialul este structurat în opt capitole, prin care doreşte să asigure un caracter informativ, oferă informaţii utile atât pentru bicicliştii începători, cât şi pentru cei experimentaţi. Explicaţiile sunt însoţite şi de imagini şi schiţe color", a explicat Furus Levente.

Primul capitol conţine argumentele pro şi contra practicării ciclismului, precum şi câteva sfaturi pentru alegerea bicicletei perfecte.

"În capitolul doi apar cele mai importante prevederi legale referitoare la practicarea ciclismului, precum şi regulile de circulaţie, care sunt obligatorii pentru toţi bicicliştii participanţi la trafic. Capitolul trei conţine sfaturi utile pentru ca toţi bicicliştii să ajungă la destinaţie în siguranţă, cu respectarea regulilor de circulaţie, care sunt cele mai frecvente situaţii întâlnite în trafic, precum şi situaţiile de pericol, oferind sfaturi utile pentru aceste cazuri. Următorul capitol asigură informaţii despre echipamente, întreţinerea şi repararea bicicletei iar în capitolul cinci, sunt prezentate soluţii de prim ajutor în caz de accident, cum să te comporţi în caz de accident, care este procedura de urmat şi ce trebuie să faci în astfel de situaţii. Ultimele trei capitole sunt capitole informative, despre drumurile de ciclism marcate, ateliere de reparaţii, închirieri, pagini web", a declarat Furus Levente.

[citeste si]

Potrivit acestuia, manualul realizat în cadrul proiectului Tandem Bike Academy, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe, poate fi obţinut de la sediul asociaţiei, aflat în incinta Casei cu Arcade din municipiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel