EXCLUSIV  Cum l-a ajutat Sorina Pintea pe Liviu Pop s-o dea jos pe Ecaterina Andronescu

Roxana Neagu / 31 ian 2018 / 22:49 Salveaza PDF Comentarii

Sorina Pintea este noul ministru al Sănătății. În 2017, prin decizia pe care a luat-o, a făcut posibilă, un an mai târziu, înlocuirea Ecaterinei Andronescu cu Liviu Pop în Comisia de Învățământ a Senatului. 

Dacă vă uitați pe site-ul Senatului, o să observați că Liviu Pop nu a intrat din decembrie 2016 în Parlament, ci din 20 februarie 2017. Orice alt senator a intrat în Parlament, în actualul mandat, în 21 decembrie 2016. 

Inițial, Liviu Pop nu intrase în Senat, în urma alegerilor parlamentare din 2016. El a devenit senator după o DEMISIE: demisia Sorinei Pintea, actual ministru al Sănătății. 

Sorina Pintea, DEMISIE din Senat

Sorina Pintea a informat că renunţă la mandatul său de parlamentar şi optează pentru funcţia pe care o deţine de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. ”Subsemnata Pintea Sorina, senator ales în circumscripţia electorală 26 Maramureş, în legislatura 2016 - 2020, vă aduc la cunoştinţă faptul că demisionez din funcţia de senator şi optez pentru funcţia pe care o deţin de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, începând cu data de 3.02.2017, în conformitate cu art.17 alin. 1 din legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor”, este explicația pe care a dat-o Sorina Pintea conducerii Senatului. 

Ecaterina Andronescu, lovitură din PSD

Astăzi, PSD a decis ca Ecaterina Andronescu să fie înlocuită în Senat, la președinția Comisiei de Învățământ, de Liviu Pop, fost ministru al Educației. Ecaterina Andronescu spune că decizia a fost luată de către președintele PSD, Liviu Dragnea, și că nu cunoaște motivele unei astfel de hotărâri, dând de înțeles că aștepta o explicație. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23