Culturismul românesc, 19 medalii la Europene. Cel mai bun rezultat din istorie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Gabriel Toncean, preşedintele FRCF, a anunţat bilanţul României la Europenele de Culturism şi Fitness şi spune că cele 19 medalii reprezintă cel mai bun rezultat din istorie. 

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a anunţat, luni, că la prima competiţie internaţională din acest an, Campionatul European de Culturism şi Fitness, derulat la Santa Susanna (Spania), sportivii români au obţinut cel mai bun rezultat din istoria federaţiei, cu 19 medalii, dintre care 4 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz, scrie Agerpres. 

"Prima competiţie internaţională din 2021 a fost un succes răsunător pentru România. Lotul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a încheiat această competiţie cu 19 medalii: 4 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz. În ciuda restricţiilor, care ne-au îngreunat mult pregătirea, am reuşit să obţinem cel mai bun rezultat din istoria federaţiei! Practic ne-am dublat numărul medaliilor obţinute faţă de anul 2020. Consider că şi în 2021 ne-am ridicat la înălţimea provocărilor şi le-am făcut faţă cu brio. Mulţumesc sportivilor pentru forma excepţională în care s-au prezentat şi cluburilor pentru susţinerea acordată", a anunţat Gabriel Toncean, pe Facebook.

Lotul a fost format din 34 de sportivi, cei trei antrenori Costel Torcea, Cristian Firică şi Gusti Moldovan, preşedintele  Comisiei de Arbitri, Călin Brehaiţă dar şi alţi oficiali ai Federaţiei. 

România, în topul european al obezităţii 

La finalul lunii martie, Toncean afirma că România se află în topul european al obezităţii şi că românii au mari probleme de sănătate cauzate de lipsa de mişcare. Declaraţia a fost făcută în contextul închiderii sălilor de fitness din pricina pandemiei. 

„Decizia de a închide din nou sălile de fitness în anumite orașe din țară mi se pare total nepotrivită! Argumentele pentru închiderea sălilor de fitness sunt discriminatorii și contestabile din punct de vedere legal. Cred că este necesar să facem sport în această perioadă și că proprietarii sălilor de fitness au respectat ad literam toate impunerile sanitare venite din partea autorităților. Suntem fruntași într-un neplacut clasament european al obezității și riscam să rămânem acolo.”, a declarat Gabriel Toncean pentru Spectacola.

VEZI Săli închise. Gabriel Toncean: Suntem fruntași într-un clasament european al obezității și riscăm să rămânem acolo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel