Cuba. Viața după Castro

Adunarea Naţională, Pparlamentul din Cuba, a deschis, miercuri, o sesiune pentru a desemna noul preşedinte al insulei, deschizând calea unei tranziţii istorice după şase decenii de putere exclusivă a fraţilor Castro, comentează France Presse, preluată de Agerpres. 
Identitatea noului şef al executivului va fi cunoscută joi dimineaţa, la sfârşitul acestei sesiuni începute miercuri în prezenţa lui Raul Castro şi a presupusului său succesor, numărul doi al regimului, Miguel Diaz-Canel. 
Deputaţii trebuie să-şi desemneze cadrele de conducere, înainte de a alege cei 31 de membri ai Consiliului de Stat, şi, simultan, pe preşedintele acestui organism executiv suprem, care îi va succeda lui Raul Castro. Identitatea acecstuia va fi dezvăluită, joi, ora locală 9.00 (13.00 GMT)

[citeste si]

Întâi Fidel, apoi, Raul

De la revoluţia din 1959, Cuba a cunoscut o singură tranziţie reală la conducere. A fost în 2006, când Fidel Castro, lovit de boală, a trecut frâiele puterii în mâinile fratelui său mai mic, după mai bine de 40 de ani la conducerea ţării, când nu a împărţit puterea cu nimeni. 
Fidel s-a stins din viaţă în 2016, iar astăzi este rândul lui Raul, de 86 de ani, să cedeze locul. Miguel Diaz-Canel, 57 de ani, este numărul doi al regimului din 2013. Inginer în electronică, se spune despre el că seamănă puţin cu actorul american Richard Gere, a fost pregătit pentru asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel