CSA Steaua le-a legitimat pe alergătoarele kenyene Joan Chelimo, Stela Ruto si Delvine Meringor

Clubul Sportiv al Armatei Steaua le-a legitimat în cadrul secţiei sale de atletism pe alergătoarele kenyene Joan Chelimo, Stela Ruto şi Delvine Meringor, informează, joi, gruparea roş-albastră pe canalul oficial de YouTube.

Joane Chelimo este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor din Japonia în proba de maraton. În vârstă de 29 de ani, Chelimo a declarat că este timpul să câştige şi o medalie olimpică. "Vreau să obţin cele mai bune performanţe pentru Steaua, să devin campioană olimpică şi să bat recordul mondial. Ştiu că România are o campioană olimpică la maraton. Am ales atletismul în primul rând pentru că la noi în familie toată lumea aleargă, dar îmi place cu adevărat acest sport. Kenya domină cursele de fond pentru că este o ţară de alergători. Mâncarea este sănătoasă, iar altitudinea ţării de peste 3.000 de metri ne avantajează. La noi sunt distanţe mari până la şcoală. Eu alergam zilnic 10 kilometri, dar asta face parte din viaţa noastră de zi cu zi. Vreau să câştig fiecare cursă la care iau parte şi să fiu cea mai rapidă", a afirmat Chelimo.

Stela Ruto are 20 de ani şi aleargă în principal în proba de 3.000 metri obstacole. "Vreau să mă calific la Jocurile Olimpice unde să câştig o medalie. Alerg 3.000 de metri obstacole, o probă care cred că mi se potriveşte cel mai bine", a declarat ea.

În vârstă de 25 de ani, Delvine Meringor este specialistă în probele de 10.000 de metri şi semimaraton. De altfel, Meringor este câştigătoarea Semimaratonului Internaţional de la Bucureşti de anul acesta cu un nou record al cursei. "Vreau mereu să câştig, să devin campioană olimpică şi mondială", a afirmat la rândul ei.

Carol Şanta, antrenor de atletism de peste 11 ani în Kenya, este încrezător că atletele steliste îşi pot atinge obiectivele. "Ele se pregătesc cu mine de aproximativ doi ani, iar eu sunt tare încrezător în potenţialul lor şi în dorinţa lor de afirmare. Rezultatele lor de până acum îmi dau siguranţa că ele vor reuşi să îşi îndeplinească obiectivele. În perioada rece ele se vor pregăti în Kenya, unde clima e perfectă pentru antrenamente. Joane deja are baremul de calificare, iar celelalte două fete din luna aprilie începând vor încerca să îşi realizeze baremul", a explicat antrenorul român.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel