Cristian Ștefan Velciu, campion la carting la numai 12 ani. ”Sunt bucuros că am câștigat”/ ”Este 10% inspirație și 90% transpirație”

Sursă foto: Unsplash (Alexander Andrews)
Sursă foto: Unsplash (Alexander Andrews)

Cristian Ștefan Velciu este deținătorul titlului de Campion Național 2022 la clasa Mini ROTAX. 

Pasiunea unui puști de 12 ani l-a transformat în campion, Cristian Ștefan Velciu câștigând deja premii importante la competițiile la care a participat. Ultima achiziție a palmaresului a venit de la Circuitul Național de Karting. Velciu a luat locul 1 la clasa mini ROTAX, câștigător cu 45 de puncte, după etapa 6 a Campionatul Național de Karting 2022.  Această etapă, ultima din campionat, s-a desfășurat în perioada 7-9 octombrie pe circuitul AMC Kart București, unde pilorul Cristian Velciu a urcat tot pe primul loc de pe podium.

Ambiția lui Velciu a fost recompensată și cu Cupa României, alături de titlul de Campion Național 2022 la clasa Mini ROTAX. 

„Este 10% inspirație și 90% transpirație, ceea ce însemnă foarte multe antrenamente atât fizice cât și pe pistă. Ambele trofee obținute în 2022 au fost un cumul de efort din partea pilotului, ajutat de echipă, familie și sponsori”, declară Dragoș Gulie, antrenor, potrivit celor de la wowbiz.ro

Cristian Ștefan Velciu are un program de campion

Provocările nu au fost puține pentru micul campion. Velciu nu a putut participa la una dintre cele șase competiții de peste an, așa că a fost nevoit să adune puncte prețioase pentru a recupera diferența în celelalte cinci competiții. 

Cristian Ștefan Velciu nu își neglijează nici școala și pasiunea lui pentru matematică, el fiind elev în clasa a șasea la Deutsche Schule Bukarest.

Programul lui este unul demn de un campion: urmează o dietă și face sport, consumă legume și proteine, iar deserturile constau exclusiv din fructe. Programul lui include și consiliere psihologică pentru a-i întări încrederea de sine și pentru a putea depăși momentele grele din  sport.

Puștiul de 12 ani are deja înregistrați mii de kilometri parcurși pe pistele din România și cele din Italia, deși conduce doar pentru karting. Cei care îi sunt aproape sunt părinții și echipa. Chiar dacă pare un sport individual, kartingul este de fapt un sport de echipă. Kartul și motorul pe care orice pilot concurează este aproape la fel de important precum calitatea pilotului.

În 2023 va trece la un nou nivel

Anul 2023 vine cu provocările sale pentru Cristian Ștefan Velciu, pentru că trece la noua clasă: Junior. Odată cu această schimbare, kartul pe care îl va conduce va deveni două ori mai puternic

”Sunt bucuros că am câștigat, dar și că am început antrenamentele cu noul kart, mai puternic și că voi participa pe 29 octombire la prima mea cursă la categoria Junior” spune Cristian Velciu.

”Încercăm să fim în pluton fruntaș și să câștigăm cursele. Totodată, vom participa și în campionatul italian de karting, care este unul extrem de exclusivist și poate cel mai bun din lume”, declară antrenorul lui Cristian Velciu.

Cristian Velciu a început kartingul la vârsta de 8 ani, iar acum este unul dintre cei mai buni piloți de karturi ai României.

Craiova reinventează spectacolul de karting, cu ajutorul studenților

Viteză, spectacol în condiții de siguranță și adrenalină pe prima pistă de karturi electrice din Craiova. De asta au parte, din septembrie, iubitorii sporturilor cu motor din Craiova, care doresc să piloteze primele karturi electrice, pe Velodromul din Parcul Romanescu.

Proiectul a fost pus în practică la inițiativa a cinci studenți craioveni, după ce au aplicat pentru o finanțare de 50.000 dolari de la Ford Motor Company prin Centrul de Resurse şi Angajament Ford (CRAF) Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova și Universitatea din Craiova.

Cu fondurile obținute, tinerii au cumpărat componentele, au configurat softul și au asamblat 15 karturi electrice. Primăria Craiova a amenajat circuitul de karting în interiorul velodromului, iar traseul are 400 de metri, la recomandarea Facultăţii de Mecanică - Specializarea vehicule rutiere, fiind special conceput pentru a oferi piloților o experienţă unică, în condiții de securitate deplină. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel