Cristian Bodea: Judecătorii și procurorii vor reducerea mandatului din CSM la 3 ani

Senatorul Cristian Bodea a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, ce s-a întâmplat la întâlnirea cu asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor.

Senatorul liberal precizează că problemele invocate de procurori și judecători sunt: "independența procurorilor - să nu mai fie subordonați ministerului, să li se atribuie și lor dosarele aleatoriu, avem destule reglementări pt răspunderea magistraților, aglomerarea cu dosare, dotarea materială insuficientă, interferența SRI, legislația incoerentă".

Mandat în CSM, redus la 3 ani

Cristian Bodea a remarcat că "procurorii și judecătorii se declară nemultumiți de CSM, că s-au rupt de cei ce i-au trimis acolo. Principala cauză văzuta de ei fiind mandatul de 6 ani. Faptul că ei nu pot să îi revoce, dacă sunt nemultumiți de ce fac acolo, le dă celor din CSM un statut de zei. Asociațiile propun diminuarea mandatului la 3 ani". Senatorul mai scrie că judecătorii cer ca procurorii din CSM să fie independenți, ca și ei, pentru că, în caz contrar, ei n-ar avea ce căuta în CSM, "fiind sub papuc politic".

Cristian Bodea scrie că le-a spus că este util să iașă cu problemele lor în spațiul public, dar le-a atras atenția că au datoria să-și facă și singuri reglajele în interiorul sistemului judiciar. Mai mult, senatorul a mai subliniată că "e bine că se face justiție și în politică, doar frica de închisoare ne mai poate scăpa de corupție" și că "e important să nu facem excese".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel