Crin Antonescu: PSD vrea un candidat la președinție decorativ

Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la B1 TV, că semne despre ruperea USL au fost din 2013. Potrivit lui Antonescu,  din 10 decembrie 2012 s-a rupt legătura "pe care o aveam cu Ponta, în momentul semnării pactului de coabitare".

"Erau semne îngrijorăatoare, adunate pe parcursul anului 2013. Dar am făcut toate eforturile pentru a nu ajunge aici. Când am constatat că nu se mai poate merge mai departe USL s-a rupt", a afirmat Antonescu.

- "Oameni importanți ca și canalele media sub influența PSD au început să atace ideea de candidatură a mea în numele meu foarte devreme. PSD ar fi putut susține un candidat la președinție cu condiția să fie siguri că omul respectiv să fie perfect decorativ", a continau președintele PNL.

- "Din punctul meu de vedere, pe 10-11 decembrie 2012 s-a rupt legătura pe care o aveam cu Ponta, în momentul semnării pactului de coabitare. Atunci am înțeles că modul de a vedea lucrurile și de a lua decizii majore e unul în care nu ne mai înțelegem. Lucrurile au avansat. În ianuarie 2014 am încercat revitalizarea USL", a subliniat Antonescu.

- "Ne-am trezit cu un PSD care nu s-a schimbat, e același cu care nu se poate construi o alianță și care nu a acceptat că PNL nu a acceptat să se transforme în PSD", a spus liderul PNL.

- "Din 3 ani, un an am fost împreună în opoziție. În 2011 lucrurile au mers normal, PSD, ca și noi, tunau și fulgerau. 2012 de fapt, având particularitatea că am venit mai devreme la guvernare, a fost un guvern și o majoritatea care s-au comportat cu reținere. A fost plauzibil pentru noi că lucram cu un alt PSD. Pe urma a început să își dea drumul la ce știe mai bine să facă. I-am spus lui Ponta, însă nu am reușit să ne înțelegem. Comunicarea a fost din ce în ce mai slabă. Am pierdut lungimea de undă", a arătat Crin Antonescu.

- "Dacă nu era USL, PSD nu are fi venit la guvernare, chiar dacă e cel mai mare partid din România. La momentul la care s-a format USL, candidatul cel mai bine poziționat (n.r. la prezidențiale) eram eu", a mai spus național-liberalul.

- "Ei sunt în stare să spună că dacă ne-am întoarce, tot pe mine m-ar susține dar nu mai suntem copii", a precizat Antonescu.

- "După alegerile prezidențiale e probabil ca PNL să revină la guvernare", a susținut Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel