Cresc salariile în Educație și Sănătate cu 15%. Deputații au dat votul final

Plenul Camerei Deputaților a votat, luni, Ordonanța 20/2016. Salariile din Educație și Sănătate cresc cu 15%, în medie. 

184 de deputați au votat pentru adoptarea Ordonanței și doar unul s-a abținut. Forma finală adoptată include amendamentele adoptate de Comisiile de Buget și de Muncă. Unul dintre amendamente prevede că ”începând cu 1 decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază”, şi nu la cel din 2009.

Un alt amendament adoptat prevede că, ”începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei şi aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei”. 

[citeste si]

Majorarea salarială de 15% se va aplica şi personalului din inspectoratele şcolare, în această categorie fiind inclus personalul administrativ. Angajaţilor din sistemul de asistenţă socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat. Deputaţii din Comisiile de muncă şi de buget au aprobat şi un amendament prin care cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016.

PNL a părăsit sala

Deputaţii PSD, ALDE, UDMR şi de la minorităţi au anunţat că vor susţine acest proiect de lege la votul final. PNL nu a participat la dezbateri. Legea a trecut de Parlament și merge spre Președinție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel