CONSILIUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE își schimbă componența. Cine vor fi cei care vor controla ANI în următorii 4 ani

ANI
ANI

Senatul ar urma să voteze săptămâna aceasta noua componență a Consiliului Naţional de Integritate, organismul de control al ANI, după ce mandatul precedent a expirat la 1 noiembrie.

Pe lista candidaţilor se află mai multe nume controversate.

Unul dintre ele este cel al fostei consiliere a lui Emil Boc, numită consul la Barcelona fără a întruni condiţiile necesare, Cynthia Curt. Aceasta a fost propusă de PDL pentru un nou mandat de 4 ani în CNI.

Cynthia Curt a fost consiliera lui Emil Boc în perioada în care acesta a fost prim-ministru, după ce a făcut parte din echipa sa de la Primăria Cluj-Napoca. La finalul mandatului de premier, Emil Boc a numit-o consul la Barcelona, deşi nu îndeplinea condiţiile cerute de Ministerul Afacerilor Externe, scrie antena3.ro. Ea a fost rechemată de la post de către Victor Ponta, în 2012, dar a păstrat funcţia din Consiliul de Integritate.

Pe lista de propuneri este şi Silvian Ciupercă, lider judeţean al PSD, anchetat de DNA pentru trafic de influenţă.

Un alt personaj propus pentru o funcţie în Consiliul de integritate este Bogdan Găurean, nominalizat de PNL. Fost director general adjunct la Registrul Comerţului, Bogdan Găurean a devenit cunoscut mai ales în postura de consilier al fostului ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, cu sprijinul căruia a şi fost numit pentru o scurtă perioadă secretar de stat în Guvernul Ponta II. De profesie jurist, Găurean a fost unul dintre membrii comisiei de privatizare a CFR Marfă.

Citește și: Horia Georgescu (ANI), înfrânt de Mihai Gâdea (Antena 3), în instanță

Între cei 14 membri ai viitorului CNI este nominalizat, de către PSD, şi preşedintele preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă. Acesta este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă.

Din partea PSD, nominalizarea directă este cea a istoricului Constantin Buchet, fost membru al Colegiului CNSAS.

Alţi doi importanţi membri ai conducerii PSD ar urma să ajungă titulari în CNI, la propunerea asociaţiei primarilor de municipii şi a celei a preşedinţilor de CJ. Este vorba despre vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, şi preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consiliul de Integritate are mandat de 4 ani şi, conform legii, îl poate revoca din funcţie pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel