Consiliile locale, obligate să aibă adăposturi pentru animale. Proiect în procedură de urgență

Un proiect în procedură de urgență se află pe masa Senatului și vizează obligativitatea Consiliilor locale să amenajeze adăposturi pentru animale de talie mare în fiecare județ, dar și servicii specializate pentru gestionarea situației câinilor și pisicilor. 

”Proiectul prevede obligația Consiliilor locale ale unităților administrativ-teritoriale de a amenaja în funcție de necesități, servicii specializate pentru gestionarea situației câinilor, pisicilor și a altor animate, cu denumirea obligatorie de Serviciul Public de Gestionare a câinilor, pisicilor și a altor animale. Acest lucru se poate realiză prin transformarea centrelor de exterminare a câinilor, a celui mai bun prieten al omului în centre de protecție a animalelor. Pe lângă adăposturile pentru câini și pisici se vor amenaja și adăposturi pentru animale de talie mare, la nivelul fiecărui județ”, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ, conform Mediafax. 

Inițiativa este depusă, în procedură de urgență, de mai mulți parlamentari din PSD, printre care Toma Ilie și Natalia Intotero.

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.258 din 26 septembrie 2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpan a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel