Conducerea Camerei caută soluții pentru suplimentarea locurilor din Parlament

plenul-parlamentul-romaniei-dc
plenul-parlamentul-romaniei-dc

Rezultatele alegerilor parlamentare a pus Parlamentul într-o situație complicată: mai mulți parlamentari decât locuri. Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților a explicat că sunt mai multe soluții care vor fi luate în calcul și discutate în cadrul Biroului Permanent. 

Sala în care se reuneşte plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului are 501 locuri. În viitoarea Legislatură, din estimările partidelor, ar putea intra 580 de parlamentari. Valeriu Zgonea a declarat, pentru adevarul.ro, ”Am luat în considerare această problemă de mult timp. Noi estimam că vor fi doar 60 de mandate în plus, dar uite că am luat mai multe. Avem soluţii, dar deocamdată trebuie să le discutăm în Biroul Permanent şi abia apoi putem comunica ceva oficial”.

Una dintre soluţiile propuse de Valeriu Zgonea este schimbarea sălii în care se va aduna viitorul plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Este tot de o sală din interiorul Parlamentului. ”Ar urma ca această sală să găzduiască şedinţele de plen reunit. Pentru plenul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului se vor folosi aceleaşi săli ca şi până acum. Sala nouă va fi folosită doar pentru plen reunit”, a spus Zgonea.

Varianta are, însă, costuri suplimentare. Se va plăti chirie, atunci când va fi utilizată. Zgonea a spus că are mai multe variante de cost. ”Vă asigur că vom discuta şi vom alege varianta care ne costă cel mai puţin. Am vorbit şi cu premierul pentru a stabili un plan prin care se pot reduce cheltuielile Parlamentului. Vom încerca să reducem la energie electrică. Este vorba de un program din fonduri europene prin care vom implementa un sistem ce reduce consumul de energie. La perisabile vom mai umbla. Se va printa doar ceea este nevoie. În rest vom citi pe internet şi în arhive electronice”, a mai explicat Zgonea.  Montarea instalaţiilor de vot electronic va aduce, de asemenea, un cost suplimentar. Ele există, dar trebuie instalate în noua sală. Valeriu Zgonea nu a dorit să precizeze care va fi noua sală, dar acest detaliu va fi anunţat după şedinţa Biroului Permanent de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel