Competiţii extreme Ironman, la Oradea, dar şi una, în premieră, dedicată copiilor, numită X-Man Junior

Clubul Xterra din Oradea, singurul din ţară care organizează competiţii extreme Iron Man, a organizat sâmbătă, pe 1 iunie, Campionatul Internaţional de triatlon pe distanţă lungă AROBS X-Man România 2019, iar cu o zi înainte, vineri, în premieră, şi un duatlon pentru copii, numit X-Man Junior. 

Dacă la X-Man Junior au concurat, pe trei categorii de vârstă, 45 de copii, majoritatea fete orădene, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, la competiţia X-Man România s-au înscris 360 de sportivi din ţară şi străinătate, cu 40 mai mulţi decât în anul precedent. 
"Am realizat încă o dată un eveniment de anvergură, cu o organizare aproape perfectă, aşa cum ne-au spus participanţii. La această a zecea ediţie, aniversară, este primul an în care am dat ocazia şi copiilor să participe gratuit la concursul nostru. Duatlonul a avut loc în centrul municipiului Oradea, fiind alcătuit din probele de alergare, bicicletă şi iar alergare", a declarat, luni, în conferinţa de presă post eveniment, Szokolszky István, organizator din Clubul Xterra. 

În condiţiile unui concurs foarte lung şi solicitant pentru sportivi - 3.800 m înot, 180 km ciclism şi 42,2 km alergare, la distanţa Full Ironman, respectiv jumătate, la Half Ironman - organizatorii au înregistrat doar şase abandonuri. 

"Rata de abandon la Oradea este foarte mică, comparativ cu numărul participanţilor. Acest fapt se datorează faptului că noi, organizatorii, ştim cum să acordăm ajutor, ştim ce trebuie să pune în punctele-cheie de revitalizare şi, nu în ultimul rând, ştim să facem galerie pentru a-i susţine moral, psihologic", a spus Szokolszky. 

Organizarea profesionistă, rezultatele clubului Xterra (cu multipli campioni) şi buna colaborare între club şi administraţiile locale au fost subliniate atât de reprezentantul Consiliului Judeţean, Banto Norbert, cât şi de cel al Primăriei Oradea, Mihai Jurcă. 

Valoarea totală a premiilor la competiţia X Man s-a ridicat la 6.500 de euro, fiind premiaţi primii cinci clasaţi, cu sume de la 600 de euro, descrescător. Alături de diplome, medalii, cupe, tricouri şi echipamente sportive. 

Conducerea clubului a invitat în conferinţa de presă şase sportivi orădeni, de la Clubul Xterra, care au reuşit să câştige premii la concurs. Astfel echipa X-Team, alcătuită din Csaki Karoly, Bako Anita şi Juhasz David, a câştigat primul loc la echipe Half Ironman. La Full Ironman, femei, Bako Annamaria, 29 de ani, s-a clasat pe locul IV cu timpul de 13:38:01, urmată pe locul V de Nikolett Ionescu, cu.13:54:40 şi pe locul VII, Claudia Cioară, cu timpul 14:30:48. Horvath Laszlo s-a clasat pe locul 37 la Full Ironman. Toţi aceştia, o parte dintre sportivii câştigători din clubul Xterra, au fost felicitaţi pentru succesul lor. 

"Pentru mine este deja o tradiţie acest concurs, fiind al şaptelea an de când particip la distanţa lungă. Am reuşit să mă pregătesc destul de bine, mai puţin la bicicletă în acest an. Cel mai bun timp l-am obţinut la înot, o oră şi 15 minute, sunt foarte mulţumită, iar alergarea am reuşit să o menţin la un nivel bun. Astfel am reuşit locul patru la general şi locul I la Naţionale pe categorie de vârstă. Eu aş dori, nu am încă resursele financiare, să particip la Europene, la Târgu Mureş, pentru că sunt vicecampioană la cros triatlon în ţară şi doresc să mai ajung în acest an şi la Europenele din Cehia", a declarat, pentru AGERPRES, Bako Annamaria. 

După cum Agerpres a mai anunţat duminică, competiţia X Man România a fost câştigată la cea mai dificilă categorie, Full Ironman, de sportivul Andrei Dudu, de la Seven Club Bucureşti, cu timpul total de 9 ore, 40 de minute şi şase secunde, urmat de Mihai Vigariu, de la Smart Atletic Bucureşti, cu 9 ore 41 minute 48 de secunde, iar pe locul III - Simon Istvan, de la clubul sportiv HTC, cu 10:00:46.

La femei, Long distance, individual, a câştigat Szadvari Judith, de la Megatlon (Ungaria), cu 11:42:269, Torok Daniela Lavinia, de la clubul Tibiscus Timişoara, cu 12:39:14 şi pe trei, sportiva Dantiş Otilia, de la CSM Cluj, cu timpul 13:21:00. Pe locul IV- orădeanca Bako Annamaria, cu timpul de 13:38:01.

La Half distance bărbaţi, s-a impus Vrabii Andrei, din Republica Moldova, cu timpul 4:32:08, urmat de doi sportivi ungari, Szilagyi Peter şi Erdely Daniel.

La Half distance femei, locul întâi a revenit sportivei Adel Koter, din Harghita, Triathlon Club, cu 5:56:13, urmată de Maria Mirela Popescu şi Oana Burz.

La echipe Long distance, locul I a fost câştigat de Rokkant Jok, din Ungaria, cu timpul 9:25:55, pe locul II clasându-se Tomis, pe III- Code4Iron.

La echipe, Half distance, locul întâi a revenit echipei orădene X-Team, cu timpul 5:01:34. Pe locul II - Reşiţa Outdoor, pe III - Politehnica Cluj.

Family challenge, Long distance, a fost câştigată de Iron Family, din Oradea, cu 12:58:55, iar pe distanţa înjumătăţită au câştigat membrii familiei Toie, cu timpul 7:03:29.

Company Challenge, half distance, a fost câştigată de DialogData, cu 6:08:39. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel