Comoara lui Corneliu Vadim Tudor, preț peste așteptări. Andreea Esca, printre cumpărători

Familia lui Corneliu Vadim Tudor a decis scoaterea la licitația a circa 300 de obiecte care au făcut parte din colecția Tribunului. În urma licitației de marți, suma obținută a fost peste așteptări. Vedeta licitație a fost setul de semnături olografe ale lui Napoleon.

Un lot de 3 semnaturi olografe ale lui Napoleon Bonaparte a fost vedeta colectiei si a fost adjudecat la pretul de 7.000 de euro. Au fost insa si multe scrisori, carti sau manuscrise vechi, pentru care cumparatorii s-au intrecut in oferte.

Suma totala ce ii va reveni familiei lui Vadim Tudor, in urma licitatiei de marti seara, depaseste 60.000 de euro. Printre "piesele" de vaza ale colectiei lui Corneliu Vadim Tudor, s-a numarat manuscrisul de calatorie al lui Vasile Badea, urmasul celebrului Badea Cartan. Pretul de pornire a fost de 5.000 de euro, potrivit protv.ro.

Andreea Esca s-a numărat printre cumpărători. "Sunt foarte fericita c-am putut intra in poseseia unui bilet de multumire, scris de George Enescu, purtand semnatura olografa si acum astept sa vad si daca o sa fiu fericita castigatoare a unei fotografii foarte frumoase a reginei Maria. Sunt lucruri speciale si eu nu sunt neparat o colectioanara, dar imi place sa le cumpar pentru a le oferi mai departe cadou unor oameni speciali.", a spus vedeta PRO TV care a dat 600 de euro pe achiziție.

[citeste si]

Stiloul din aur al al lui Corneliu Vadim Tudor a fost si el scos la vanzare, la un pret de pornire de 6.500 de euro, dar fără a fi adjudecat.

Vedeta licitatiei a fost insa un set de semnaturi olografe ale lui Napoleon Bonaparte, lotul s-a vandut cu 7.000 de euro.

Prezenti in sala, prin telefon sau prin oferte scrise, peste 300 de persoane s-au aratat interesate de colectia ce i-a apartinut Tribunului.

La început s-au vândut o piesă decorativă de birou reprezentându-l pe Avram Iancu și fotografia Papei Ioan Paul al doilea, alături de patriarhul Teoctist și Corneliu Vadim Tudor. Vândut a fost şi un ceas de trăsură din secolul XIX, care i-a aparținut lui Mihail Kogălniceanu.

Cărţile fostului politician au avut însă succes. Astfel, "Geografia modernă a Daciei ca studiu preliminar la Istoria românilor" din Dacia de August Treboniu Laurian s-a vândut cu 800 de euro. Iar Cazania lui Varlaam, Evanghelia învățătoare Dealu a fost cumpărată cu 1.800 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel