Comitetul Olimpic: Sancțiunile împotriva Rusiei și Belarusului vor continua

jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020

La o săptămână după ce părea să deschidă ușa Rusiei și Belarusului pentru a concura la Jocurile Olimpice din 2024, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a declarat că susține sancțiunile impuse țărilor, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

 

CIO a emis o declarație marți ca răspuns la comentariile lui Stanislav Pozdnyakov, șeful Comitetului Olimpic al Rusiei, la începutul zilei. El a vorbit, la rândul său, după anunțul celor de CIO, potrivit căruia sportivii din cele două țări, cărora li sa interzis să concureze în Europa, ar putea avea voie să câștige locuri pentru Paris 2024 prin sistemele de calificare asiatice.

„Sancțiunile împotriva statelor și guvernelor Rusiei și Belarusului nu sunt negociabile. Acestea au fost confirmate în unanimitate de recenta reuniune a summit-ului olimpic din 9 decembrie 2022”, a scris CIO pe Twitter, scrie The Guardian.

Aceste sancțiuni includ neinvitarea niciunui oficial guvernamental din Rusia sau Belarus la evenimente sportive internaționale și neorganizarea de evenimente sportive în ambele țări.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, CIO a declarat că Consiliul Olimpic al Asiei le-a oferit sportivilor ruși și belarusi șansa de a concura în Asia, provocând proteste de la Kiev.

Pozdnyakov a răspuns la asta spunând reporterilor: „Cu siguranță, există o încercare a Comitetului Olimpic Internațional de a permite sportivilor noștri să participe la competiții internaționale. Poate că și la viitoarele Jocuri Olimpice, bineînțeles, îl salutăm în totalitate”, a adăugat el, în timp ce a avertizat împotriva a ceea ce a spus că sunt „condiții suplimentare” impuse sportivilor ruși.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a permite Rusiei să concureze la Jocurile din 2024 ar echivala cu a arăta că „teroarea este cumva acceptabilă”. Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat luni că CIO „promovează violența, crimele în masă, distrugerea” și că o prezență rusă la Jocuri ar constitui oferirea „unei platforme pentru promovarea genocidului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel