Comisia SIPA. Mona Pivniceru, ministru al justiţiei, audieri. Arhiva SIPA

pivniceru mona decenews
pivniceru mona decenews

Mona Pivinceru a fost audiată în Comisia parlamentară de anchetă SIPA.

Fostul ministru al Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, marţi, după audierea în Comisia parlamentară de anchetă SIPA, că la plecarea din funcţie a lăsat un proiect de hotărâre privind lichidarea arhivei SIPA.

'Întrebarea a fost ce demersuri am făcut în perioada mandatului meu în legătură cu arhiva SIPA şi am explicat comisiei că la plecarea mea din mandatul de ministru al Justiţiei era pe site-ul Ministerului de Justiţie un proiect de hotărâre de Guvern cu privire la lichidarea acestei arhive, în sensul intrării în ea a unei comisii compuse din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai Arhivelor Naţionale, observatori din partea magistraţilor, judecători şi procurori, care urmau să verifice documentele lipsite de semnificaţie care urmau a fi distruse, documentele personalului ANP care trebuiau pentru pensii, carnetele de muncă care trebuiau scoase şi predate titularilor lor, iar restul arhivei depusă la arhivele statului şi secretizate pe o perioadă de 50 de ani. Ulterior am văzut că domnul ministru Toader a reluat cumva, în linii mari, acelaşi proiect şi deja este HG în vigoare', a precizat Pivniceru.

[citeste si]

Întrebată de jurnalişti dacă în perioada mandatului său a simţit presiuni din partea serviciilor de informaţii privind numirea procurorului-şef al DNA, Mona Pivniceru a răspuns: 'Nu, nu am avut'.

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie i-a audiat, marţi, pe foştii miniştri ai Justiţiei Mona Pivniceru, Rodica Stănoiu şi Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel