Columbianul Egan Bernal, primit ca un erou în fieful său de la Zipaquira

Ciclistul Egan Bernal, primul columbian care a câştigat Turul Franţei, a fost întâmpinat ca un erou în piaţa principală din Zipaquira, localitatea sa natală, unde fanii au început să se adune încă de la ora cinci dimineaţa, informează AFP.

"Nu voi uita niciodată toţi aceşti oameni reuniţi pentru mine. Totul s-a petrecut atât de repede până acum. Abia când vă văd aici pot să-mi dau seama cât înseamnă această victorie pentru Columbia. Sunt mândru să pot aduce ceva societăţii şi să dau speranţă Columbiei", a adăugat campionul în faţa aproximativ 10.000 de persoane.

"Să câştig Turul Franţei a fost visul meu. Să câştigi o asemenea competiţie este foarte dificil, iar să-mi imaginez să câştig cinci (la fel ca Anquetil, Merckx, Hinault şi Indurain) este şi mai greu. Desigur îmi doresc, dar dacă nu voi reuşi, voi continua să mă bucur că am dat ceva Columbiei", a mai spus rutierul în vârstă de 22 de ani.

Bernal a adus şi un omagiu tânărului belgian Bjorg Lambrecht, decedat în urma unei căzături la Turul Poloniei. "Un ciclist cu care am concurat la numeroase curse. Este un moment dificil, sunt trist", a afirmat el.

Câştigătorul Turului ciclist al Franţei 2019 a sosit luni pe aeroportul internaţional El Dorado, din Bogota, şi s-a îmbarcat la bordul unui elicopter care l-a transportat la Zipaquira, localitatea sa natală.

Bernal a publicat o înregistrare video pe contul său de Instagram de la bordul unui elicopter la Zipaquira, localitate situată la aproximativ 45 km de Bogota, considerată patrimoniu istoric, cultural şi religios al Columbiei.

Alături de el s-a aflat şi logodnica sa, Xiomara Guerrero, care este şi ea ciclistă profesionistă şi l-a însoţit la toate competiţiile la care a luat parte.

Ciclistul columbian Egan Bernal (Ineos) a câştigat ediţia cu numărul 106 a Turului Franţei, devenind primul columbian câştigător al acestei competiţii şi, la vârsta de 22 de ani, cel mai tânăr învingător de după război.

În 2016, Bernal câştiga Turul Bihorului, iar un an mai târziu se impunea în Turul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel