Colaborare. Săpături arheologice cu voluntari din Belgia

O echipă de tineri voluntari din Belgia va participa, în luna iulie anul acesta, la o campanie de săpături în şantierul arheologic Romula, din comuna Dobrosloveni, a declarat, joi, pentru Agerpres, primarul localităţii, Gheorghe Tudoraşcu.
Potrivit edilului, echipa de voluntari belgieni va fi formată din 15 tineri, care, timp de două săptămâni, vor efectua săpături arheologice în şantierul Romula din satul Reşca.

[citeste si]

Descoperire importantă, anul trecut


În timpul cercetărilor arheologice din anul 2017 a fost descoperită o clădire romană cu instalaţie de încălzire prin podea (hypocaust), care avea pereţii acoperiţi cu pictură în frescă și cu motive geometrice şi vegetale, cu panouri cu stucatură. 
Clădirea cu încălzire prin podea descoperită la Romula este considerată de către specialişti una relevantă pentru epoca romană, la nivel naţional, şi este amplasată în fortificaţia centrală, cu ziduri care păstrează până la 13 rânduri de cărămizi, cu o înălţime de aproape un metru.
Situl arheologic de la Reşca-Romula se află la 7 kilometri nord de municipiul Caracal, pe teritoriul comunei Dobrosloveni, judeţul Olt şi are o suprafaţă totală de peste trei milioane de metri pătraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel