CM 2019 - Steve Hansen nu consideră Anglia drept cea mai mare rivală a All Blacks

Selecţionerul Noii Zeelande, Steve Hansen, nu consideră echipa Angliei, pe care elevii săi o vor înfrunta în semifinalele Cupei Mondiale de rugby 2019, drept cea mai mare rivală a All Blacks, chiar dacă se aşteaptă la o confruntare dificilă, sâmbătă la Yokohama, informează AFP.

Neozeelandezii, care luptă pentru câştigarea celui de-al treilea lor titlu mondial consecutiv, s-au impus în ultimele şase meciuri disputate împotriva Angliei începând din 2013, precum şi în 15 dintre ultimele 16 confruntări cu XV-le Trandafirului.

Ultimul lor duel a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, pe stadionul Twickenham din Londra, victoria revenind Noii Zeelande, cu scorul de 16-15.

Englezii, pregătiţi de australianul Eddie Jones, au arătat o formă foarte bună în partida cu Australia (40-16), din sferturile de finală ale CM 2019, însă Hansen a încercat să minimalizeze rivalitatea dintre cele două naţiuni.

"Va fi o confruntare puternică, însă cred că Africa de Sud va fi întotdeauna cel mai mare rival al nostru, din cauza istoriei pe care o avem cu ei", a estimat Hansen după victoria obţinută de elevii săi în faţa Irlandei, sâmbătă în sferturile de finală (46-14).

"Contează şi faptul că jucăm atât de des unii cu alţii (împotriva Africii de Sud - n.red.). Cred că am jucat în Anglia o singură dată în ultimii şase ani şi este dificil de creat o rivalitate atunci când nu te înfrunţi", a explicat selecţionerul Noii Zeelande.

"Dacă noi am putea intra în Turneul celor Şase Naţiuni, cu un sezon complet, atunci am putea face asta", a adăugat Hansen zâmbind.

În ciuda dominaţiei All Blacks în faţa Angliei, selecţionerul campioanei mondiale consideră că trecutul nu va conta deloc în duelul de la Yokohama.

"Istoria este istorie. Este vorba de a crea o nouă istorie. Vom juca o semifinală de Cupă Mondială, aşa că presiunea va fi asupra ambelor părţi", a mai spus Steve Hansen.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel