CM 2019: Proba feminină de maraton respectă programarea iniţială de la miezul nopţii

Proba feminină de maraton, din prima zi a Mondialelor de atletism de la Doha, se va desfăşura conform programării iniţiale la miezul nopţii, în pofida îngrijorărilor legate de căldura excesivă, au confirmat organizatorii din Qatar.

Conform ultimelor estimări meteorologice, IAAF crede că temperatura la ora startului (23:59, ora Qatarului şi a României) se va încadra în limitele prevăzute.

În cursă sunt înscrise 69 de atlete şi comitetul de organizare a anunţat că va face tot posibilul de a diminuat factorii de risc din cauza căldurii.

O decizie care ar putea modifica ora startului ar putea fi luată după 22:30, la recomandarea medicului delegat al IAAF, care are autoritatea de a retrage orice sportivă înainte sau în timpul cursei dacă el consideră că aceasta trece prin orice tip de suferinţă severă.

Anul trecut, la Jocurile Commonwealth, organizatorii au fost criticaţi că nu au acordat asistenţă medicală imediată scoţianului Callum Hawkins, care s-a prăbuşit pe când se afla în frunte în proba de maraton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel