CM 2019: Ochelari de protecţie pentru neozeelandezul Ardie Savea

Internaţionalul neozeelandez Ardie Savea, a cărui vedere la ochiul stâng s-a degradat, va purta ochelari de protecţie miercuri, la meciul pe care selecţionata All Blacks îl va disputa împotriva Canadei, în cadrul Grupei B a Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019, informează AFP.

Savea, unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei Noii Zeelande, campioană mondială în 2011 şi 2015, a precizată că se confruntă de mai mulţi ani cu probleme la ochiul stâng. "Totul este puţin neclar. I-am spus medicului All Blacks Tony Page că situaţia se înrăutăţeşte", a explicat jucătorul înaintea meciului de la Oita (Japonia).

World Rugby, organismul de conducere al sportului cu balonul oval, a autorizat la începutul acestui an utilizarea ochelarilor de protecţie pentru jucătorii cu probleme de vedere.

Ochelarii de protecţie pentru rugbyşti sunt special realizaţi pentru a nu-i pune în pericol jucătorii care îi poartă şi nici pe adversarii care intră în contact cu aceştia.

Savea urmează exemplul italianului de origine irlandeză Ian McKinley, primul internaţional care a purtat astfel de ochelari. Acesta nu a fost însă reţinut în lotul Squadrei Azzurra pentru actualul Mondial de rugby.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel