CM 2019: IAAF a respins o reclamaţie a Chinei împotriva medaliei spaniolului Orlando Ortega

Juriul de apel al IAAF a respins o reclamaţie a delegaţiei Chinei la Mondialele de atletism de la Doha, care a contestat acordarea medaliei de bronz spaniolului Orlando Ortega în finala probei de 110 m garduri, deşi s-a clasat iniţial pe locul 5, relatează EFE.

China consideră că acordarea unei a doua medalii de bronz lui Ortega, dezechilibrat de jamaicanul Omar McLeod pe când se afla pe locul 3 în finalul cursei, este total arbitrară şi nu se bazează pe nicio regulă scrisă a IAAF şi nu are precedent în istorie şi a contestat acordarea a două medalii de bronz la sportivi cu timpi diferiţi. China a solicitat ca sportivul său să rămână pe locul IV în clasamentul oficial şi să primească premiul pentru acest loc, inclusiv punctele aferente.

Ortega s-a clasat pe locul 5 (13sec30/100) după chinezul Wenjun Xie (13sec29/100), în timp ce podiumul a fost ocupat în ordine de americanul Grant Holloway (13sec10/100), rusul Serghei Şubenkov (13sec15/100) şi de francezul Pascal Martinot-Lagarde (13sec18/100).

Juriul de apel al IAAF a anunţat, fără a oferi alte explicaţii, că reclamaţia Chinei a fost respinsă şi că menţine decizia sa din 3 octombrie, conform căreia atletul chinez a fost reclasat pe locul 5. În ce priveşte punctele şi premiul, Juriul de apel şi-a declinat competenţa şi a transmis cazul la Comisia de competiţii a IAAF.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel