CM 2019: Arbitrul meciului Ţara Galilor - Franţa şi-a cerut scuze pentru gestul său

Arbitrul sud-african Jaco Peyper şi-a cerut scuze pentru că a mimat lovitura de cot a jucătorului francez Sebastien Vahaamahina în meciul cu Ţara Galilor, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, a anunţat, marţi, World Rugby, instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval, care a decis să nu-l reţină pentru semifinale, informează AFP.

"Jaco Peyper recunoaşte că fotografia cu el alături de suporteri galezi, care a circulat pe reţelele de socializare după meciul din sferturile de finală dintre Ţara Galilor şi Franţa, a fost deplasată şi şi-a cerut scuze", a precizat World Rugby, care "confirmă faptul că s-a decis eliminarea lui Jaco Peyper de pe lista oficialilor selecţionaţi pentru meciurile din acest weekend".

Galezul Nigel Owens va arbitra prima semifinală, sâmbătă la Yokohama, dintre Noua Zeelandă şi Anglia, în timp ce francezul Jerome Garces va oficia în cea de-a doua semifinală, dintre Africa de Sud şi Ţara Galilor, programată duminică tot la Yokohama.

Peyper a fost fotografiat după sfertul de finală pierdut de Franţa (19-20), la Oita, în timp ce mima, zâmbind alături de suporteri galezi, lovitura de cot aplicată de Vahaamahina galezului Aaron Wainwright, gest pentru care a fost eliminat în min. 49 al partidei.

World Rugby a anunţat, luni, deschiderea unei anchete, iar preşedintele Federaţiei franceze de rugby (FFR), Bernard Laporte, a cerut o "sancţiune dură".
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel