CM 2019 - Arbitrajul s-a îmbunătăţit, afirmă preşedintele World Rugby

Preşedintele World Rugby, englezul Bill Beaumont, a apreciat că arbitrajul de la Cupa Mondială care are loc în Japonia s-a îmbunătăţit, la trei săptămâni după ce instanţa internaţională a evidenţiat unele probleme în acest domeniu, informează AFP.

"Cred cu siguranţă că arbitrajul s-a îmbunătăţit", a declarat Beaumont în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi la Tokyo.

Imediat după startul Cupei Mondiale 2019, World Rugby a dat publicităţii un comunicat, pe 24 septembrie, în care a subliniat, pe un ton destul de neobişnuit, că arbitrajul "nu corespunde întotdeauna standardelor stabilite" şi a solicitată, totodată, o mai mare severitate faţă de placajele periculoase.

"Nu am făcut o critică majoră, a fost o observaţie, afirmând că jucătorii au zile mai bune şi zile mai rele, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul arbitrilor. Cred că arbitrajul a fost bun. Apelarea la arbitri asistenţi (de tuşă şi video) în afara terenului a funcţionat bine. Deci, cu siguranţă, suntem mulţumiţi", a mai spus oficialul englez.

După intervenţia World Rugby, arbitrii au dat dovadă de mai multă severitate, şapte jucători fiind eliminaţi de la debutul Cupei Mondiale şi zece suspendaţi (pentru trei sau patru meciuri), în urma unor placaje periculoase.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel