Ciclism: Vinokurov şi Kolobnev, achitaţi în afacerea Liege-Bastogne-Liege din 2010

Foştii ciclişti profesionişti Aleksandr Vinokurov şi Aleksandr Kolobnev, suspectaţi că s-au înţeles pentru a-l lăsa pe primul dintre ei să câştige ediţia 2010 a cursei clasice belgiene Liege-Bastogne-Liege, au fost achitaţi marţi de un tribunal din Liege, anunţă agenţia de presă Belga. 

Evadaţi din pluton în ultimii kilometri ai cursei, cei doi rutieri au fost bănuiţi că au încheiat un acord prin care kazahul Vinokurov să câştige proba, în schimbul unei sume de 150.000 de euro vărsată rusului Kolobnev, pentru ca acesta să nu intre în lupta pentru victorie. Cei doi riscau câte o pedeapsă de şase luni de închisoare, amenzi şi confiscări, însă tribunalul a estimat că există îndoieli asupra a trei puncte din actul de acuzare al procurorilor.

Decizia de marţi vine după mai multe amânări ale sentinţei. Vinokurov s-a retras din plutonul profesionist la finele anului 2012, în timp ce Kolobnev a pus capăt carierei sale patru ani mai târziu. Kazahul are în palmares un titlu de campion olimpic, obţinut în 2012, la Londra, precum şi o victorie în Turul Spaniei (2006), informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel