Ciclism: Turul Italiei - Slovenul Primoz Roglic, învingător în etapa a 9-a

Slovenul Primoz Roglic (Jumbo) a câştigat etapa a 9-a a Turului ciclist al Italiei, un contratimp individual pe distanţa de 34,8 km, care a avut loc duminică între Riccione şi San Marino, în timp ce italianul Valerio Conti (UAE Emirates) a rămas în posesia tricoului roz rezervat liderului cursei.

Roglic a fost cronometrat în 51 min 52 sec (medie orară: 40,245 km), fiind urmat la 11 secunde de belgianul Victor Campenaerts, campionul european en titre şi deţinătorul recordului orei, şi la un minut de olandezul Bauke Mollema. Italianul Vincenzo Nibali, unul dintre favoriţii la victoria finală, s-a clasat al patrulea, la un minut şi cinci secunde. În vârstă de 29 ani, Primoz Roglic câştigase deja contratimpul din prima etapă a actualei ediţii a Turului Italiei, desfăşurat la Bologna.

Graţie acestui nou succes, el a urcat pe locul secund în clasamentul general, la 1 min 50 sec în spatele liderului Valerio Conti. Pe poziţia a treia, la 2 min 21 sec, se află francezul Nans Peters. Luni este zi de pauză, Giro 2019 urmând să continue marţi cu etapa a 10-a, Ravenna - Modena (145 km). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel