Ciclism: Spaniolul Jesus Herrada a câştigat Turul Luxemburgului

Rutierul spaniol Jesus Herrada (Cofidis) a câştigat ediţia a 79-a a Turului ciclist al Luxemburgului, duminică, după ce s-a impus în etapa a patra şi ultima, desfăşurată între Mersch şi capitala Ducatului, transmite AFP. 

Herrada a fost cronometrat pe 176 km cu timpul de 4 h 19 min 06 sec, fiind urmat de francezul Jonathan Hivert (Direct Energie), luxemburghezul Pit Leyder (Leopard Cycling), în timp ce pe patru s-a clasat italianul Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert), campionul de anul trecut, toţi la 2 secunde de iberic. Românul Eduard Michael Grosu (Delko Marseille Provence) a încheiat etapa pe locul 85, la 5 min 45 sec de învingător.

Jesus Herrada care îmbrăcase tricoul galben de lider în etapa a treia, pe vârful Herrenberg, a terminat cu un avans de 25 de secunde în clasamentul general faţă de olandezul Maurits Lammertink (Roompot-Charles), învingător în 2016, şi de 36 de secunde faţă de Andrea Pasqualon. Grosu, clasat de două ori pe podium în primele etape, a încheiat cursa pe locul 54, la 8 min 26 sec de campion. Totuşi, Grosu s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul pe puncte, după Herrada.

Echipa Cofidis a terminat cursa cu victoria finală, dar şi cu patru victorii de etapă, francezul Christophe Laporte câştigând prologul şi prima etapă, înainte de a abandona, sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel