Ciclism: Slovenul Kristijan Koren, suspendat doi ani în cazul Aderlass

Ciclistul sloven Kristijan Koren, implicat în afacerea de dopaj Aderlass, a fost suspendat doi ani pentru violarea regulamentului antidoping în anii 2011 şi 2012, a anunţat miercuri Uniunea ciclistă internaţională (UCI). 

Un alt ciclist sloven, Borut Bozic, care s-a retras la finele anului 2018, înainte de a intra în staff-ul tehnic al echipei Bahrain, a primit tot doi ani suspendare pentru încălcarea codului antidoping în 2012. Cei doi au primit o suspendare provizorie în luna mai, alături de croatul Kristijan Durasek şi italianul Alessandro Petacchi, devenit consultant după retragerea sa.

Koren, 32 ani, a purtat în 2011 şi 2012 culorile echipei italiene Liquigas, iar în palmaresul său figurează un singur succes, Grand Prix di Camaiore (Italia). Cazul Aderlass s-a construit în jurul reţelei de dopaj puse la punct de medicul german Mark Schmidt, arestat pe 27 februarie la cabinetul său din Erfurt (Germania). Până acum s-a descoperit că 21 de sportivi din opt ţări s-au dopat cu ajutorul lui. În raziile efectuate de poliţie mai mulţi sportivi au fost prinşi în timp ce se dopau cu transfuzii de sânge la Seefeld (Austria), unde aveau loc Mondialele de schi nordic, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel