Ciclism: Richard Carapaz şi-a oferit tricoul roz poporului ecuadorian

Sebastian Florea / 12 iun 2019 / 14:14 Salveaza PDF Comentarii

Ciclistul Richard Carapaz, primul ecuadorian care a triumfat în Turului Italiei, a oferit ''tricoul roz'', simbol al succesului său în Giro 2019, poporului ecuadorian, prin intermediul preşedintelui ţării, Lenin Moreno, relatează EFE.

Carapaz, 26 ani, a descris tricoul roz ca ''un premiu pentru eforturile şi perseverenţa unei întregi cariere'' şi l-a rugat pe preşedinte să-l afişeze într-un loc public, unde când îl va vedea lumea ''să zâmbească sau să verse o lacrimă'' şi să îl considere ca pe un suvenir. Moreno i-a mulţumit lui Carapaz pentru succesul său din Italia şi l-a descris ca pe ''un om valoros, pentru că hrăneşte spiritul poporului, ne aduce credinţă şi ne dă optimism''.

Carapaz a fost distins de către preşedinte cu medalia Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer. La ceremonie, primarul capitalei Ecuadorului, Jorge Yunda, l-a distins pe Carapaz cu Meritul Sportiv al oraşului Quito. Căţărătorul ecuadorian de la Movistar este al doilea ciclist sud-american care câştigă Turul Italiei, după columbianul Nairo Quintana, învingător în ediţia din 2014.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24