Ciclism: Richard Carapaz şi-a oferit tricoul roz poporului ecuadorian

Ciclistul Richard Carapaz, primul ecuadorian care a triumfat în Turului Italiei, a oferit tricoul roz, simbol al succesului său în Giro 2019, poporului ecuadorian, prin intermediul preşedintelui ţării, Lenin Moreno, relatează EFE.

Carapaz, 26 ani, a descris tricoul roz ca un premiu pentru eforturile şi perseverenţa unei întregi cariere şi l-a rugat pe preşedinte să-l afişeze într-un loc public, unde când îl va vedea lumea să zâmbească sau să verse o lacrimă şi să îl considere ca pe un suvenir. Moreno i-a mulţumit lui Carapaz pentru succesul său din Italia şi l-a descris ca pe un om valoros, pentru că hrăneşte spiritul poporului, ne aduce credinţă şi ne dă optimism.

Carapaz a fost distins de către preşedinte cu medalia Ordinul Naţional de Merit în grad de Ofiţer. La ceremonie, primarul capitalei Ecuadorului, Jorge Yunda, l-a distins pe Carapaz cu Meritul Sportiv al oraşului Quito. Căţărătorul ecuadorian de la Movistar este al doilea ciclist sud-american care câştigă Turul Italiei, după columbianul Nairo Quintana, învingător în ediţia din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel