Ciclism - MTB: Ede Molnar - Deocamdată suntem aproape de ultimul loc care aduce calificarea la JO 2020

Ciclistul Ede Molnar, de la Dinamo BikeXpert, este angrenat alături de Vlad Dascălu (Brujula Bike Racing Team) şi Lucian Logigan (Scott Geiger Team), în procesul de calificare al României în proba de cross-country, singura din mountain bike inclusă în programul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo. 

Cei trei sportivi români participă la concursurile organizate de UCI şi care oferă puncte pentru calificarea la Olimpiadă. România trebuie să se claseze între primele 21 de ţări, pentru a obţine calificarea la Jocurile de la Tokyo. România ocupă în cele mai recent clasament locul 24, cu 1.156 puncte, la mai puţin de 100 puncte de Argentina, care este pe 21, ultimul loc ce aduce calificarea.

Lucrurile sunt foarte grele, pentru că nivelul mondial este foarte ridicat. Sunt ciclişti foarte puternici, care vin cu echipe foarte bine pregătite, din punct de vedere tehnic şi al recuperării. Dar în fiecare duminică, încercăm să participăm la concursurile UCI şi să adunăm cât mai multe puncte. Şansele sunt mai mari ca în alţi ani, deocamdată suntem aproape de ultimul loc care aduce calificarea. Încercăm să fim atenţi la ţările care sunt în faţa şi în spatele nostru, să avem grijă să participăm la aceleaşi concursuri, să luăm puncte mai multe sau să fim aproape de ei, a declarat Ede Molnar, campion naţional MTB la maraton şi la eliminator, cu prilejul prezentării echipei Dinamo BikeXpert.

Molnar a precizat că dacă va obţine calificarea, România va avea un singur reprezentant la Tokyo, iar Vlad Dascălu e cel mai bine clasat în ierarhia internaţională individuală: Momentan, e foarte greu să se califice România şi cu un singur sportiv, iar să ajungi în primele şapte ţări care trimit doi sportivi la Olimpiadă aş zice că e aproape imposibil. E un vis pentru toţi sportivii să ajungă la Jocurile Olimpice. Pentru orice sport, Olimpiada are cel mai ridicat nivel. Dacă ajungi la Olimpiadă înseamnă că nu te-ai trezit şi antrenat în fiecare zi degeaba şi poate că o să reuşim. Eu nu m-am gândit niciodată la chestia asta, să ajung la Olimpiadă. Important e să ajungem cumva acolo ca ţară şi eu văd mai multe oportunităţi pe drumul către Olimpiadă. Nu numai Olimpiada contează, ci şi drumul către calificare, cei doi ani în care strângem puncte, participăm la concursuri. Iar eu personal aş putea putea primi şanse mai bune după Olimpiadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel