Celebrul jucător de golf Peter Oosterhuis a murit la 75 de ani - Reuters

foto: Wikimapia
foto: Wikimapia

S-a stins din viață renumitul golfer și om de radio Peter Oosterhuis.

Peter Oosterhuis a avut o carieră impresionantă și a rămas în memoria colectivă drept un talent nativ, un exemplu de dedicare și muncă, un fenomen în lumea sportului și nu numai. Oosterhuis a murit joi, 2 mai, cu o zi înainte de a împlini 76 de ani și la 10 ani după ce a fost diagnosticat cu boala Alzheimer cu debut precoce, transmite Reuters.

Născut în afara Londrei, Oosterhuis a luat toate titlurile importante din lumea golfului, cu excepția unui campionat pe care l-a ratat. După ce s-a retras din competiții, a devenit profesionist de club pentru o perioadă la prestigiosul Riviera Country Club din Los Angeles, apoi și-a găsit nișa de radiodifuzor – mai întâi pentru Sky Sports, apoi pentru Golf Channel și în cele din urmă cu CBS Sports, unde a lucrat până în 2014 când a aflat că este bolnav.

Carieră de aur

Oosty, așa cum a fost numit frecvent, a câștigat turnee în toată lumea. Singura sa victorie la PGA Tour în 343 de starturi oficiale a venit la Canadian Open în 1981, unde i-a învins pe Jack Nicklaus, Bruce Lietzke și Andy North printr-o lovitură. Cecul de pe primul loc de 76.000 de dolari a fost mai mult decât câștigase în orice sezon anterior.

De asemenea, a câștigat șapte evenimente din turneul european. Între timp, a ocupat locul trei la Masters din 1973, a terminat pe locul al doilea la British Open anul următor, a ocupat locul doi la British Open în 1982 și a avut două top-10 la US Open (1975 și 1977).

Oosterhuis a mai jucat la șase echipe consecutive din Marea Britanie și Irlanda sau din Cupa Ryder Europeană, toate au pierdut în fața echipelor SUA. În două ocazii, și-a condus echipa la puncte și rămâne la egalitate în fruntea tuturor timpurilor în majoritatea victoriilor la simplu, cu șase.

A doua sa carieră, deși nu a fost una lungă, a fost ca profesionist de club, mai întâi la Forsgate Country Club din Jamesburg, NJ, înainte de a se muta în Riviera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel