Cel mai dificil raliu hard enduro din lume, la Sibiu. Traficul în oraș va fi paralizat

Alexandru Ichim / 25 iul 2019 / 13:37 Salveaza PDF Comentarii
Red Bull Romaniacs, foto organizatori.
Red Bull Romaniacs, foto organizatori.

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume începe în doar câteva zile la Sibiu. Traficul în oraș va fi paralizat.

Red Bull Romaniacs, competiție recunoscută la nivel global drept cel mai dificil raliu hard enduro din lume, se desfășoară în perioada 30 iulie – 3 august startul și finișul fiind programate în Sibiu. Concurenți reprezentând 50 de națiuni vin să își măsoare forțele și să își depășească limitele pe trasee, unde porțiunile extreme alternează cu peisaje care îți taie răsuflarea.

Favoriții vin din Africa de Sud, Marea Britanie, Germania și Spania, iar pe lista țărilor reprezentate găsim inclusiv: Australia, Noua Zeelandă, SUA, Canada, Rusia, Franța, Norvegia, Brazilia, Peru, Mexic, Venezuela, Hong Kong, Singapore, Indonezia sau Malaezia.

Tradiționalul show urban din centru Sibiului

 

Prologul de pe Bd-ul Coposu are un traseu format din 12 secțiuni în care sunt incluse elemente precum: pietre, bușteni, pneuri, cale ferată, mașini, iar în finala, care va debuta la ora 17:00, vor concura primii 35 de rideri din calificările claselor Bronze, Silver și Gold.

Pe lângă rolul de a face show pentru fani și de a le arăta peste ce provocări vor trebui să treacă concurenții în cele patru zile de off-road, prologul are și scopul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road. Pe 31 iulie, începe aventura în lupta cu sine și cu traseele extreme, în prima zi de off-road rulându-se pe Valea Oltului, urmează apoi Munții Cindrel în ziua a doua, în a treia se va porni de pe Valea Oltului se va trece prin Voineasa pentru ca mai apoi să se coboare în Rășinari.

Ultima zi este una cu trasee apropiate de Sibiu și celebrul finiș de pe dealul Gușteriței, unde riderii au de parcurs o urcare aproape verticală. Iarăși se va sta în medie între 6 și 8 ore în șa, iar concurenții de la calsa Gold, cel mai dificil traseu din raliu, se vor trezi cel mai târziu la 4.30 dimineața. Culmi abrupte, poteci cu piatră, urcări lungi, coborâri pe care cu greu le poți parcurge la picior, cărări înguste toate fac parte din ingredientele unei zile de off-road.

Manifest pentru practicarea responsabilă a enduro-ului

 

Județul Sibiu este gazda celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, de mai bine de 15 ani. Acest sport s-a dezvoltat de-a lungul acestei perioade datorită unei colaborări excelente între organizatorii raliului și autoritățile publice. Aflat în inima Transilvaniei, județul Sibiu este unul dintre cele mai ofertante locuri din țară, datorită diversității traseelor de concurs și peisajelor minunate ce fac această cursă memorabilă, de fiecare dată, pentru competitori și fanii lor din întreaga lume. Numele Sibiului a fost purtat de raliul Red Bull Romaniacs pe toate continentele globului. Ultimele două ediții au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, atât în rețelele de televiziune cât și online, și au aliniat la start concurenți din peste 50 de națiuni, cu toții urmăriți de publicațiile de profil din țările lor de proveniență.

Zona montană a județului Sibiu acoperă circa 30% din suprafață iar o bună parte din acest teritoriu montan a fost inclus în administrația siturilor Natura 2000. Scopul principal al acestor situri este de a proteja diversitatea de specii de plante și animale. Parcul Natural Cindrel, golul alpin al Munților Făgăraș, Rezervația Naturală Iezerele Cindrelului sunt doar câteva dintre rezervațiile naturale ce dau unicitate zonei montane a județului Sibiu. Ariile naturale protejate includ 27 de tipuri de habitate, cu 33 de specii de animale și plante de interes comunitar și peste 300 de specii de plante și animale de interes protectiv. Aceste zone precum și celelalte ce fac parte din administrația Siturilor Natura 2000 sunt interzise practicanților de sporturi motorizate din motive lesne de înțeles.

„Încurajăm practicarea cât mai responsabilă a acestui sport. Frumusețile naturale ale acestui județ sunt ceea ce ne-a atras pe toți în practicarea acestui sport în România și în județul Sibiu. Enduriștii trebuie însă să înțeleagă importanța protejării acestor frumuseți naturale și importanța regenerării zonelor traversate pe două roți. Este necesar ca toți practicanții acestui sport să colaboreze cu autoritățile locale din zonele pe care doresc să le acceseze și să acorde respectul necesar comunităților în care își desfășoară activitatea. De asemenea, mi-aș dori mai mult respect între toți cei care doresc să practice diferite sporturi în aceste zone minunate, că vorbim despre enduriști, bikeri sau amatori de drumeții. Să începem de la a încetini când ne întâlnim pe poteci și e un prim pas", spune Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs.

Restricții de trafic în centrul Sibiului

 

De sâmbătă, 27 iulie, ora 6 se vor închide doar 3 din cele 4 benzi ale bulevardului, între intersecția cu strada Berăriei și cea cu strada Independenței, o bandă rămânând liberă pentru deplasarea dinspre Piața Unirii spre strada Constituției, iar strada Gimnasticii se va putea utiliza pentru a ajunge pe strada Berăriei și apoi pe bulevardul Coposu și în Piața Unirii.

De duminică, 28 iulie, ora 0 până în 31 iulie, ora 5, se va închide întreg bulevardul, între sensul giratoriu din Piața Unirii și sensul giratoriu de la intersecția cu str. Constituției. Accesul spre str. Pompeiu Onofreiu va fi permis.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28